Tipsport extraliga startuje!

Čtvrtečním zápasem Sparta – Plzeň 1. kolem v pražské 02 aréně začíná  nový ročník naší nejvyšší hokejové soutěže, Tipsport extraliga. O titul hokejového mistra se v naší vlasti hraje už od roku 1936!

V samostatné České republice se hraje extraliga od roku 1993, už podesáté pod hlavičkou Tipsportu,  generálního  partnera. Je chvályhodné, že představitelé našeho hokeje se  snaží každý rok  soutěž inovovat. Určitě největší novinkou je zrušení play out, tedy skupiny o záchranu a baráže. Nastane  spravedlivější přímý sestup a postup mezi Tisport extraligou a druhou nejvyšší soutěží, Chance ligou.

O zavedení  trenérské výzvy jsme informovali nedávno, jen připomínáme, že při nedovoleném bránění brankáři, po přihrávce rukou nebo po vysoké holi ji bude možné uplatnit. Smyslem výzvy je řešit  zásadní momenty, které mohou mít vliv na výsledek. Rozhodčí  budou moci změnit verdikt pouze tehdy, budou – li záběry z devíti kamer průkazné.

Ze změn, schválených Mezinárodní hokejovou federací (IIHF), je zejména nejvýznamnější ustanovení, že nebudou uznány góly, které byly dosaženy  zjevným kopnutím brusle.

Soutěž bude řídit 21 hlavních a 27 čárových rozhodčích. Nacházíme mezi nimi nová jména i bývalých  extraligových hráčů  Tomáše Micky, Jakuba Šindela v  roli hlavních sudí a Vladimíra Rožánka jako čárového rozhodčího.  Extraligu bude rovněž rozhodovat i nejlepší slovenský rozhodčí Stano, který se osvědčil na letošním mistrovství světa.

Základní část se uskuteční od 12. září 2019 do 6. března 2020. Předkolo play off se bude hrát od 9. do 15. března 2020 a play off 16. března až 28. dubna 2020. Mistr České republiky a majitel  Poháru T. G. Masaryka bude vyhlášen nejdřív 21. a nejpozději 28. dubna 2020.

Josef Řezníček ředitel Tipsport extraligy:

Tiskové zprávy BPA:

Nová znělka Tipsport extraligy je zde (včetně videí):

Videa k dispozici a embedování také na Hokejka TV

Nová znělka

Sponzorská upoutávka

Tiskové zprávy od Českého hokeje:

Tipsport extraliga začíná s několika novinkami

Chance liga s přímým postupem a novém formátu

Kniha rekordů TELH

Web hokej.cz / HISTORIE / Rekordy ELH

Tomáš Čekal, manažer hokejových projektů 

BPA sport marketing a.s.

ČTSA (ph), Audio, foto: Steinbergerová.