Druhá vlna prodeje vstupenek na zápasy Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji juniorů 2020 začne 16. září!

PRAHA, 11. září –  Druhá vlna prodeje vstupenek na mistrovství světa IIHF v ledním hokeji juniorů 2020 začne v pondělí 16. září v 11. 00 hod. Vrcholnou hokejovou akci hostí od 26. prosince 2019 do 5. ledna 2020 Ostrava a Třinec.

Ceny vstupenek na juniorský hokejový šampionát začínají na 90 Kč. Vstupenky na utkání českého týmu v základní skupině stojí 290 Kč. Finále juniorského šampionátu bude možné zhlédnout za 450 Kč. V první fázi prodeje, která začala už v březnu, bylo prodáno téměř šedesát procent vstupenek z celkové prodejní kapacity.

Fanoušci s nákupem neváhali – dostupná kapacita zejména na zápasy českého a slovenského týmu byla rychle vyprodána. Velký zájem byl v úvodní fázi prodeje také o utkání týmů USA, Kanady, Ruska, které se představí v Ostravě, i o silné severské týmy ze Švédska a obhájců titulu z Finska, jejichž duely v základní skupině uvidí diváci v Třinci.

V rámci příprav šampionátu uvolní organizační výbor do prodeje další vstupenky – od 16. září budou k dispozici vstupenky na všechny zápasy, tedy i na česká a slovenská utkání ve skupině. “Zájem fanoušků o vstupenky na mistrovství světa IIHF v ledním hokeji juniorů nás příjemně překvapil – je důkazem toho, že si čeští fanoušci uvědomují, jakou významnou akci na přelomu roku v České republice přivítáme,” říká Markéta Štěrbová, generální sekretářka organizačního výboru. “Zároveň jsme rádi, že nastavená cenová politika byla fanoušky přijata pozitivně.”

Zápasy turnaje, na němž se představí deset nejlepších světových týmů do 20 let, přivítají OSTRAVAR ARÉNA v Ostravě a WERK ARENA v Třinci. Ceny vstupenek jsou stejné pro obě dějiště Ostravu a Třinec.

Vzhledem k bezproblémové viditelnosti ze všech míst obou hostujících arén jsou na daný zápas k dispozici vstupenky vždy v jedné cenové úrovni. Vstupenky na zápasy základní skupiny jsou ve třech cenových kategoriích dle atraktivity zápasů –  290 Kč, 240 Kč a 140 Kč. Cena vstupenky pro všechna utkání domácího, českého týmu v základní skupině – ve čtvrtek 26. prosince proti Rusku, v sobotu 28. prosince proti Německu, v pondělí 30. prosince proti USA a 31. prosince proti Kanadě – je stanovena na 290 Kč.

Za stejnou sumu 290 Kč, mohou diváci zhlédnout také všechna čtvrtfinálová utkání, která se odehrají v obou městech: dvě v Ostravě i dvě v Třinci. Závěrečná část turnaje se uskuteční v Ostravě – semifinále a finále se hraje v OSTRAVAR ARÉNĚ.

Na semifinále budou vstupenky k dispozici za 290 Kč, zápas o bronz vyjde fanoušky na 350 Kč a finálový duel na 450 Kč. Vstupenky na zápasy o udržení v elitní skupině, které se odehrají na ledě OSTRAVAR ARÉNY, se budou prodávat za 90 Kč.

Prodejní kapacita OSTRAVAR ARÉNY v Ostravě je 7800 míst.Kapacita WERK ARÉNY v Třinci je 4200 míst. Blokace v obou arénách činí přibližně 25 procent kapacity arén a zahrnují blokace pro IIHF, týmy, média, technické blokace. “Část technických blokací ještě musíme držet třeba směrem k médiím a televiznímu vysílání. Do začátku šampionátu ale do prodeje uvolníme maximum vstupenek,” dodala Štěrbová.

Prodej vstupenek na MSLH 20 IIHF 2020 je realizován ve spolupráci se společností Deep Vision. Vstupenky si mohou zájemci zakoupit online prostřednictvím webových stránek šampionátu 2020.worldjuniors.hockey, případně na pokladnách v prodejních místech Sazky.

MSLH 20 IIHF se v Česku konalo celkem třikrát a vrací se po dvanácti letech. Město Ostrava přivítá hokejový šampionát dvacetiletých již podruhé, Třinec čeká premiéra.

Vstupenky na MSLH 20 IIHF 2020

Ceny: základní skupina: 140 – 240 – 290 Kč, čtvrtfinále, semifinále: 290 Kč, zápasy o udržení: 90 Kč, zápas o bronz: 350 Kč, finále: 450 Kč

Prodej: oficiální web 2020.worldjuniors.hockey, prodejní místa Sazky

Prodej – 2. fáze: od 16. září 2019, 11.00 hod

Ostrava, 11. září 2019

Martina Kučerová, mediální manažerka MSLH 20 IIHF 2020