Do nové sezony s novým vedením a kapitánem vstupuje hokejová Sparta!

Do nadcházející sezony Tipsport extraligy 2019/2020  vstupuje pražská Sparta s nejvyššími cíly, současně hodlá naplnit hlavní myšlenku nové klubové kampaně NEZASTAVÍŠ. Výrazně posílený hráčský kádr povede dost zkušený kapitán Michal Řepík.

Vít Šubrt - Barbora Snopková

„Hokejová pražská Sparta, je nejtradičnější hokejových klubů v Evropě, který vyvolává obavy a vzbuzuje emoce. Každý tým se proti nám chce vytáhnout. To nás ale nezastaví. Patříme do čela tabulky a nebojíme se to říct jasně a nahlas. Chceme bojovat o mistrovský titul, takže proto děláme maximum,“ prohlásila na tiskové konferenci před novou sezonou generální manažerka Barbora Snopková Haberová.

„Povedlo se nám přivést několik lídrů, které si před sezonou přál trenér Uwe Krupp. Do Sparty se vrátili hráči, Michal Řepík, Adam Polášek a přišly posily, Marek Kvapil a Vladimír Růžička, kteří přinesou do silného týmu potřebnou kreativitu a hlavně stabilitu,“ doplnila generální manažerka.

Viliam Sivek

Roli patrona nové sezony přijal pan Viliam Sivek, velký oblíbenec hokejových fanoušků a někdejší generální ředitel Sparty, který zvedl klub ze dna, v sezonách 2005/2006 a 2006/2007 s ním vybojovali sparťané mistrovský titul. „Nejraději vzpomínám na to, jak jsme na Spartě táhli za jeden provaz. Všichni od vrátného až po fanoušky. Dva získané tituly byly třešničkou na dortu, ale pokud Sparta půjde do nové sezony s pokorou a bude soudržná, může opět uspět,“ věří nový patron sparťanské sezony Viliam Sivek.

Generálním partnerem zůstává už čtvrtou sezonu společnost BILLA ČR. Ta opět nechybí na nových dresech Sparty, která bude v této sezoně nastupovat na domácím ledě v bílé sadě dresů, zatímco rudou kombinaci bude oblékat ve venkovních duelech.

Polášek, Forman, Řepík. Růžička

Po úspěšné přípravě, ve které dokázali sparťané porazit všechny české extraligové soupeře, finské KooKoo a na turnaji německého mistra z Mannheimu, navíc svedli vyrovnané bitvy s TOP evropskými celky, takže vstupují do sezony s velkým optimismem, společně s  hlavním trenérem Uwe Kruppem.

Uwe Krupp

„Přivítal jsem v kádru několik talentovaných a kvalitních hráčů. Na nás teď je, abychom ukázali, že jsou pro Spartu velice kvalitní,“ pochvaluje si trenér. „Nově příchozího Michala Řepíka jsme se rozhodli zvolit kapitánem. Je to stabilní člen české reprezentace, sparťanský odchovanec, a především přirozený lídr kabiny,“ řekl Uwe Krupp, který předpokládá, že jeho svěřenci, budou hrát dobrý a úspěšný hokej.    

Spokojený je na začátku sezony i sportovní management. „Spolu s Jardou Hlinkou se snažíme být co nejvíce v kontaktu s Uwem a celou kabinou. Věříme, že pohodová a rovná atmosféra ponese ovoce,“ uvedl nový sportovní ředitel a nejlepší střelec sparťanské historie Petr Ton, ten se opět potkal po několika letech se svým hokejovým parťákem Hlinkou, nejproduktivnějším hráčem Sparty v historii klubu.

„Potřebujeme zvládnout hlavně nabitý start sezony, kdy hrajeme z prvních devíti zápasů jen dva doma. To bude každopádně pro nás klíčové. Chceme se hned od začátku sezony držet na nejvyšších místech extraligové tabulky,“ dodal Ton.

Petr Ton, Uwe Krupp

„Sparta na mě působí velice silně, odhodlaně a bojovně. Cítím, že kabina, management i fanoušci jsou zpátky na jedné lodi. Společně budeme nezastavitelní“, dodal nový patron sezony Viliam Sivek

Na hokejové fanoušky čeká překvapení. „Pro fanoušky jsme připravili celou řadu překvapení, kampaň NEZASTAVÍŠ,  nové intro, na kterém jsme spolupracovali se známým rapperem Marpem, dále aktivity v rámci našeho Nadačního fondu HC Sparta Praha, nebo klasické sportovní programy Sparťanská pětka,“ informoval nový člen představenstva Vít Šubert.

„Už v prvním zápase s Plzní 12. září bude skvělá show. Věřím, že si na zápasy Sparty najde cestu ještě více fanoušků než v loňské sezoně,  zároveň naplníme podstatu nové hokejové kampaně NEZASTAVÍŠ,“ dodal Šubert.

Před startem extraligového ročníku se uskuteční tradiční autogramiáda A-týmu ve vysočanském obchodním centru Galerie Harfa. K dispozici budou opět podpisové karty a čekání na autogram zkrátí fanouškům maskot Sparťák. Přijďte se seznámit s novými posilami a tradičními hokejisty našeho sparťanského týmu!

Kdy: 9. září 2019 od 18:00 do 19:30 hodin

Kde: Galerie Harfa (Českomoravská 2420/15a, Praha 9)

Čtsa, audio, foto: Steinbergerova,

Událost na Facebooku.

Zdroj: www.hcsparta.cz