FORTUNA:LIGA a FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA vyhlásila nejlepší hráče a trenéry měsíce srpna 2019

FORTUNA:LIGA

Olomoucký záložník Jakub Plšek pálil v srpnu ostrými. Konta soupeřů zatížil během minulého měsíce hned pěti zásahy a vystřílel si tak cenu pro nejlepšího hráče měsíce FORTUNA:LIGY. Mezi trenéry kraloval Jindřich Trpišovský, jehož Slavia zůstává v soutěži stále jediným neporaženým týmem. Navíc bodovali Pražané i na mezinárodním poli.

Hráč měsíce: Jakub Plšek (SK Sigma Olomouc)

Se šesti nasázenými góly je momentálně nejlepším kanonýrem celé FORTUNA:LIGY. Řeč je o olomouckém záložníkovi Jakubu Plškovi, který se během srpna trefil do černého hned pětkrát.

Někdejší mládežnický reprezentant režíroval zkraje měsíce hubenou výhru nad Libercem, když zařídil pět minut před poločasovou pauzou jediný gól utkání. Další trefu obstaral pětadvacetiletý Plšek v Ďolíčku, kde proměněným pokutovým kopem zvyšoval vedení Hanáků na 2:0. Sigma ale tehdy v poslední půlhodině o vedení přišla a odjela domů po obratu Bohemians dokonce s prázdnou.

Náladu si však Plšek a spol. spravili v dalších dvou kolech. Nejprve doma Olomoučtí zdolali 2:0 Teplice, které načal Plšek gólem už ze druhé minuty. Následně si svěřenci kouče Látala odvezli bod z Letné, kde se Plšek prosadil rovnou dvakrát. Na jeho trefu na 2:1 dokázala Sparta dvakrát reagovat, šikovný záložník ale zvládl čtvrt hodiny před koncem srovnat hlavou na konečných 3:3.

Trenér měsíce: Jindřich Trpišovský (SK Slavia Praha)

Po osmi odehraných kolech stále nenašli přemožitele, navíc se jím povedl „majstrštyk“ v podobě postupu do základní skupiny Ligy mistrů, když si hned dvakrát smlsli na rumunské Kluži. Řeč je o fotbalistech pražské Slavie, kteří pod vedením trenéra Jindřicha Trpišovského prožívají další skvělou sezónu.

Svěřenci třiačtyřicetiletého kouče se v srpnu v rámci FORTUNA:LIGY radovali na domácím trávníku s Libercem (1:0) a v derby s Bohemians 1905 (4:0), tři body pak Slavia přivezla také ze stadionu českobudějovického nováčka (3:0).

Zakletá se tak zdá být letos pro favorita soutěže jen slezská půda, kde po bezbrankové remíze s Karvinou ztratili Pražané naposledy body s Opavou (1:1). V tabulce však s bilancí osmi výher, dvou remíz a jen dvou inkasovaných branek disponují tříbodovým náskokem na druhou Plzeň.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA má za sebou nabitý srpnový měsíc, během kterého bylo na programu hned pět hracích kol. Výborně si vedli fotbalisté Pardubic, kteří pod trenérským tandemem Jaroslav Novotný – Jiří Krejčí čtyřikrát vyhráli a jednou remizovali. Díky tomu je východočeský celek po sedmi odehraných zápasech s dvoubodovým náskokem na čele soutěže. Cena pro nejlepšího hráče putuje opět do Jihlavy, kterou svými góly táhne Stanislav Klobása. Pětadvacetiletý útočník se prosadil v každém z pěti srpnových střetnutí a je tak momentálně nejlepším střelcem celé ligy.

Hráč měsíce – Stanislav Klobása (FC Vysočina Jihlava)

Po neúspěšné loňské baráži patří i letos fotbalisté Jihlavy k hlavním adeptům na postup do nejvyšší soutěže. Tým, jenž je po sedmi kolech na čtvrté pozici, těžil v srpnu zejména z branek pětadvacetiletého útočníka Stanislava Klobásy. Ten se prosadil ve všech pěti utkáních a je momentálně s celkovými sedmi zásahy nejlepším střelcem celé FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.

Nejdůležitější Klobásovy zásahy se zrodily na začátku měsíce. Muž, který na Vysočinu dorazil z Mladé Boleslavi, nejprve vystřelil hubené vítězství 1:0 na půdě Třince, aby o týden později zařídil gólem v 88. minutě stejný triumf také doma proti exligové Dukle.

Jediným jihlavským střelcem se stal Klobása také v zápase s Varnsdorfem, v tom to ale vinou porážky 1:2 na body nestačilo. Náladu si však Jihlavští spravili o týden později proti nováčkovi z Líšně, kterého zdolali po urputném boji 3:2. Klobása načal duel gólem na 1:0. A vědět o sobě dal někdejší mládežnický reprezentant také v televizním střetnutí 7. kola proti Hradci Králové. Ačkoliv Jihlava zápas prohrála 2:4, Klobása v něm opět natáhl svou skvostnou sérii zápasů, v nichž skóroval, už na šest v řadě.

Trenér měsíce – trenérské duo Jaroslav Novotný a Jiří Krejčí (FK Pardubice)

K hlavním překvapením letošního ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zatím patří fotbalisté Pardubic, kteří se po sedmi odehraných kolech vyhřívají bez jediné porážky na vedoucí pozici soutěže. V srpnu posbírali Východočeši pod vedením Jaroslava Novotného a Jiřího Krejčího třináct bodů z možných patnácti.

Měsíc začal pro Pardubice hubeným domácím vítězstvím 1:0 proti Vlašimi, o týden později se pak lídr soutěže rozešel venku bez branek s Prostějovem. Následovalo další cestování na stadion soupeře – tentokrát na sever Čech, kde Pardubice zdolaly 1:0 ústeckou Armu.

Nejpřesvědčivější triumf zaznamenali svěřenci šedesátiletého Novotného a o šest let mladšího Krejčího v 6. kole proti Sokolovu, který na domácí půdě rozstříleli jasně 4:0. Dobrou střeleckou mušku si pak „Pardubáci“ odvezli také do Ostravy, kde zvítězili na závěr měsíce 3:1 nad Vítkovicemi.

Štěpán Hanuš, Ředitel komunikace a PR

LIGOVÁ FOTBALOVÁ ASOCIACE