Zajímavosti před startem VARTA futsal ligy 2019-2020!

Pražská Sparta udržela hlavní hvězdy a přivedla další. Srbského reprezentanta Mladena Kociće. Tým chce uspět na všech frontách – v Lize mistrů, vyhrát domácí pohár i domácí ligu.

Svarog FC Teplice má nového trenéra Viktora Tarčila, který přivedl hvězdné hráče z východu Sebiskveradzeho a Litvinova. Ze Španělska posílil Severočechy Ossorio. Vlci chtějí získat svůj první titul.

Chrudimský kádr prošel jen kosmetickou změnou. Z kádru odešel Antonio Bagatini. Posily se nekonaly. ERA-PACK vyráží do sezony se stejným kádrem a posílen o vítězství na přípravném turnaji v Polsku.

Slavia Praha udržela zkušeného trenéra a realizační tým posílila o Mária Vozára.

Hrajícím asistentem bude nově Zdeněk Sláma, hráč s nejvíce reprezentačními starty v ČR. Sešívaní budou sázet na mladé futsalisty z Česka a Slovenska. Proto také přišel juniorský reprezentant Křemen z Plzně. Hvězdní Srbové Pršic, Radakovič a Krasnič jsou pryč.

Západočeský tým SK Interobal Plzeň doznal změn. Místo trenéra Davida Friče mužstvo povede Marek Kopecký s asistentem Davidem Šimonem. Do Plzně pak přišel slovenský reprezentant Zdráhal a z hostování ve Spartě se vrátil Vnuk. Naopak kádr opustil Křemen a Sláma.

SK Olympik Mělník je vždy zajímavý přívalem nových mladých hráčů. I letos jich mají Středočeši na soupisce několik. Pokud se jim podaří skloubit futsal s fotbalem, může mít trenér Jakub Němec znovu zajímavý kádr i bez výrazné hvězdy.

Českolipští Démoni přivítali ve svém středu Tomáše Abrhama a Michala Mikysku. Jinak se jejich kádr nezměnil. V brance zůstává jedničkou Milen Kirov.

v moravské metropoli způsobil největší pozdvižení návrat Davida Cupáka do Helasu Brno. Druhou zajímavou posilou je brankář Václav Kubíček. Hráč s reprezentačními starty se  vrátil ze Slovenska. Brňany posílil i kapitán reprezentace do 21 let Ivan Šarközy.

FTZS Liberec přes léto tvrdě makal a posílil o několik šikovných fotbalistů z regionu i se zkušenostmi ze Slovanu Liberec. Dobrou zprávou je, že Severočeši budou hrát své domácí zápasy v moderní hale Dukly.

Do ligy se vrací po delší odmlce i Tango Hodonín, které nově povede trenér Radim Vlček. Do nejvyšší soutěže se v dresu Tanga vrací velezkušený Dimo Chadzidis či Tomáš Buršík.

Nejzbach Vysoké Mýto je po roce zpět ve VARTA futsal lize. Tým nadále povede kouč Martin Brychta, který se bude opírat o takové borce, jako jsou Jakub Vágner, Lukáš Merkl, Jan Lištván, Jaroslav Kubát či nově příchozí brankář z Helasu David Kubica.

Absolutním nováčkem jsou České Budějovice, které mají kádr prošpikovaný zkušenými fotbalisty s ligovými starty. A do konce s nejlepším střelcem Gambrinus ligy 2007 Lubošem Peckou. Mnoho prvoligových startů posbíral v dresu Teplic a hlavně Českých Budějovic Petr Benát či Roman Lengyel. Ten má zkušenosti i z nejvyšší ruské fotbalové ligy.

Michal Pavlík
PR manažer Svazu futsalu ČR,