LADISLAV KREJČÍ PŘED STARTEM SEZONY!

O víkendu startuje už vaše čtvrtá sezona v Itálii. Je to pro vás jednoduší oproti předchozím sezonám, když už jste na ligu i klub zvyklý?
Vím, co mě čeká, do čeho jdu, umím jazyk, znám italskou mentalitu, takže nejsem tak vyjukaný. Na většině stadionech jsem už hrál, takže je to určitě jednoduší.

A jak novou sezonu vidíte z pohledu Boloni?
Minulou sezonu jsme byli na padáka, ale pak jsme se pod trenérem Mihajlovičem zvedli a dostali jsme se na desáté místo. Sezonu jsme zakončili výborně, tak věřím, že na to navážeme a budeme pokračovat v dobrých výkonech a ve fotbale z konce minulé sezony. Snad začneme dobře a nebudeme muset nic honit.

Cíl klubu je tedy hrát klidný střed tabulky?

Hlavní cíl je co nejdříve se zachránit, abychom nebyli pod tlakem. A pak se budeme snažit hrát o co nejlepší umístění. A čím výše to bude, tím lépe. Kdybychom se dostali jako loni k desátému místu nebo i výš, tak by to byl úspěch a bylo by to úžasné.

Jak se změnila Boloňa během léta?
Pár hráčů odešlo, z toho jeden kluk ze základní sestavy (Erick Pulgar), ale další zase přišli. Nějaká obměna nastala, ale kostra týmu zůstala stejná.

U vás se také řešil možný odchod, dostal jste od vašich agentů ze Sport Investu i nějaké nabídky, ale nakonec jste zůstal. Znamená to, že jste v Boloni spokojený?

Řešilo se to, i já o odchodu přemýšlel. Boloňa se byla ochotná bavit, ale během přípravy se moje pozice změnila. Klub řekl, že se o odchodu bavit nebudou a už vůbec ne o hostování. To respektuji a budu se dál prát o místo v sestavě.

A jak nyní vidíte svou pozici v týmu po přípravě, ve které jste nastupoval?
Na mou pozici na levé straně jsme dva s Mitchellem Dijksem. On se zranil a v přípravě toho tolik neodehrál. Ale teď se uzdravil a v poháru nastoupil on, tak uvidíme. Já se mohu snažit jen být maximálně připravený a čekat na svou šanci. A tu pak využít a přesvědčit trenéry.

V Itálii teď dlouho dominuje Juventus, je to pro vás hlavní favorit na titul i pro tuto sezonu?
Jednoznačně. Když vidím, jaké zas udělali nákupy a jak tým posouvají dál, tak je to jasný favorit. Každé přestupové období dělají nákupy, které zvedají jeho kvalitu.“

Loni v létě to bylo hodně o příchodu Cristana Ronalda. Jak po roce ten jeho přestup do Serie A hodnotíte?

Obrovsky to zvedlo nejen Juventus, ale marketingově celou italskou ligu. On je superstar, kterou sleduje celý svět. A sám Ronaldo ukázal svou extratřídu, když hned v první sezoně v lize, která je po taktické stránce nejlepší a nejtěžší pro útočníky, dal 21 branek. Svou důležitost ukázal a zvedl celou ligu i Juventus.

První rok se Ronaldo rozkoukával, takže čekáte, že ta nová sezona bude od něj ještě lepší?
Myslím si, že ano. Je to těžké předpovídat, ale musel si zvykat na trochu jinou ligu, ve které nepadá tolik branek jako ve Španělsku. V tom to pro něj bylo trochu jiné. Uvidíme, co předvede teď.

Kdo může Juventus ohrožovat?
Určitě Neapol jako každý rok. A hodně jsem zvědavý na Inter Milán, kam přišel trenér Antonio Conte. Ten je známý svou náročností a svým systémem 3-5-2. Také tvoří nový mančaft, přišel Romelu Lukaku, takže nevím, jak se jim bude dařit hned ze začátku a tuto sezonu, ale pro mě jsou týmem, který může Juventus nahánět.

Vás čeká v prvním kole nováček Hellas Verona. Je to zrádné hrát hned na úvod s týmem, který nemáte tak nakoukaný?
Tady se týmy znají dobře. Hellas je tradiční klub, který teď sice nebyl v Serii A, ale předtím ano, už jsem s nimi hrál. Nějaká obměna tam je, ale máme o nich podrobné informace a připravíme se na ně dobře. Zrádné to může být jen v tom, že jejich fanoušci jsou natěšení a může jich přijít hodně. I jejich hráči se budou chtít po postupu ukázat, tak z tohoto pohledu to může být nepříjemné.

Ve 3. kole vás čeká Brescia, kam přišel Jaromír Zmrhal a doplnil Aleše Matějů. Je pro vás nějak prestižní hrát proti krajanům?

Já to tak neberu. Spíše se těším, že se s klukama uvidím a můžeme si spolu popovídat. Je super slyšet češtinu na hřišti a pobavit se o fotbale i rodině. Hlavní ale je utkání a všichni se budeme soustředit hlavně na to, abychom zápas zvládli a vyhráli. Pak můžeme pokecat. Stejně to mám s Kubou Janktem, Patrikem Schickem nebo Tondou Barákem.

Ale určitě je dobře, že do Seria A dorazil další český reprezentant Jaromír Zmrhal, že?
Jednoznačně. Je super, že se zas do Serie A někdo dostal a může nabírat zkušenosti s novou ligou, s novou kulturou a fotbalem. Jak se to dělá venku. Přeji mu, aby se prosadil. Za mě jedině dobře.

V Premier League si nyní zvykají na video, je v Serii A také nějaká novinka?
Celosvětově jsou trochu nová pravidla, zejména co se týká rozehrávání od branky, kdy obránci mohou stát ve vápně. Ale to platí pro celý fotbal. Jinak tu nic zásadně nového není. Ale v Itálii chtějí každý rok fotbal posouvat, protože fotbal je tu 24 hodin v televizích.

V Itálii už jste na video dostatečně zvyklí?
Tady to fungovalo dobře. Nějaké chyby byly, ale za mě to funguje dobře, všichni si na to zvykli a žádný problém s tím není.

Pavel Pillár, Ředitel komunikace

www.sport-invest.cz

SPORT INVEST Marketing