V neděli od 16:30 Slavia v Karviné!

Slávisty čeká v neděli utkání 4. kola na hřišti Karviné. Záložník Lukáš Masopust a trenér Jindřich Trpišovský čekají náročný duel a varují, že dosavadní bodový zisk soupeře neodpovídá jeho kvalitám.

Karviná do ligové sezony nevstoupila dobře. Trenér Jindřich Trpišovský ale zdůrazňuje, že bodový zisk o kvalitách soupeře nic nevypovídá. „Karviná nemá ani bod a svým způsobem hraje o život. To jsou zápasy, kterými se můžou chytit a ve kterých nemají co ztratit. Na druhou stranu všechny jejich tři zápasy jsem viděl a jejich bodový zisk vůbec neodpovídal výkonům, které předváděli. V Plzni hráli velice dobře, prohráli 2:3 smolným gólem z rohu. V Mladé Boleslavi hráli také výborně a dostali gól po vyloučení Hanouska, kdy byli v deseti posledních 30 minut. Osm minut před koncem dostali gól z penalty,“ zhodnotil úvodní výkony Slezanů.

Obdobně výkon Karviné v Plzni okomentoval i Lukáš Masopust. „Nečeká nás nic lehkého. Viděli jsme, jak teď hrála Karviná v Plzni. Podala vyrovnaný výkon. Čeká nás navíc utkání na jejich hřišti, takže ve velice těžkém prostředí.“

Karviná přes léto zaznamenala částečnou obměnu kádru, která dle trenéra částečně pozměnila její styl hry. „Je to tým, který se velmi dobře v létě doplnil. Přišla spousta nových hráčů, rychlostních typů. Mají vysoké stopery – Kouřila s Rundičem. Hrají agresivně, běhavě. Trochu změnili styl po odchodu Wagnera a Budínského, na kterých stála jejich ofenzíva. Čekáme bouřlivé prostředí jako vloni, kdy jsme tam vyhráli 3:1. Já ale osobně nečekám vůbec jednoduchý zápas. Karviná se mi v Plzni líbila, hrála opravdu dobře a v podstatě jenom nějakými okolnostmi nezískala v tom zápase body.“

Lukáš Masopust si je také vědom značné obměny kádru Karviné, ale i přesto věří, že se s tím sešívaní dokáží popasovat. „Jejich kádr se hodně obměnil, ale věřím, že se na to dokážeme dobře připravit a všechno zvládneme. Doufám, že si přivezeme tři body.“

Jindřich Trpišovský ví, kterých chyb z úvodních kol se musí hráči vyvarovat. Zároveň věří, že pokud slávisté navážou na úspěšné pasáže v jednotlivých zápasech, měli by utkání v Karviné zvládnout. „Musíme navázat na výkon z druhého poločasu ze Zlína, na výkon z Teplic. Když budeme hrát jako tyhle dva zápasy, tak je to první předpoklad pro to být úspěšný. Musíme se poučit z domácího zápasu proti Olomouci. Sice jsme ho zvládli, ale byly tam dva, tři momenty. Neproměňovali jsme šance, nechali jsme si vzít trochu kontrolu nad zápasem, nad jeho průběhem a nad držením míče v jednu chvíli, což bylo zapříčiněné kvalitou soupeře. Každý zápas v Česku je náročný, to ukázala i první tři kola,“ uvědomuje si.

Ve středu odehráli slávisté modelové, tréninkové utkání proti Viktorii Žižkov. „Trenér chtěl, aby byli všichni rozehraní, protože nás bude čekat náročný program. Myslím si, že svůj účel to splnilo,“ hodnotil utkání, ve kterém sešívaní zvítězili vysoko 5:2, Lukáš Masopust.

Kromě toho, že byl Jindřich Trpišovský rád, že se hráčům dostalo herní vytíženosti, zároveň také poodhalil jednu z variant, kterou v zápase trenéři testovali. „Je dobré, že se ten zápas odehrál, protože mají kluci, kteří nehrají, určité zápasové vytížení. Někteří ofenzivní hráči se ukázali ve velmi dobrém světle v prvním poločase. Zkoušeli jsme také jednu novou variantu s Jardou Zeleným na stoperu. V této pozici odehrál Jarda nad očekávání, hrál skvěle. Mohli jsme v tom zápase si zkusit nějaké věci, zapojit mladé hráče z béčka a v neposlední řadě se všem dostalo zápasové vytížení. Myslím si, že minimálně dva hráči z přípravného zápasu se objeví v sestavě v Karviné,“ naznačil složení kádru pro utkání 4. kola.

Sešívaným se současně téměř vyprázdnila marodka. S otazníkem zůstává pouze stav Davida Hovorky. „Uvidíme, jak na tom bude David Hovorka. Má drobnější problém ze zápasu s Olomoucí. Rozhodneme se v sobotu, jestli s námi odcestuje. Jinak jsme komplet zdraví včetně Lukáše Masopusta,“ okomentoval trenér stav obranné posily.

Sám Lukáš Masopust také potvrzuje, že je plně fit a vyhlíží návrat na trávník. „Cítím se dobře. Sice je znát, že jsem teď tři týdny pořádně nic nedělal, ale věřím, že se do toho zase brzy dostanu. Nejdůležitější je, že už se cítím dobře.“

Čtsa, zdroj: www.slavia.cz