Komuniké z jednání Disciplinární komise ze dne 1. 8. 2019

Disciplinární komise projednala tyto případy:

1. Disciplinární komise uložila trest zastavení závodní činnosti na 1 soutěžní utkání hráčům:

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Maximiliano Ezequiel Cabaňa (FK Viktoria Žižkov) – ČK,

Jan Mejdr (FK Baník Sokolov) – ČK po 2xŽK,

Jaroslav Diviš (FK Viktoria Žižkov) – ČK.

2. Disciplinární komise zahájila disciplinární řízení s p. Michalem Maškem z klubu FC Sellier & Bellot Vlašim za neoprávněný výkon funkce (v pozici kondičního trenéra týmu) v utkání proti FC Zbrojovka Brno.

3. Disciplinární komise potrestala klub Bohemians Praha 1905 za porušení povinností pořádajícího klubu (pronesení a použití pyrotechniky) v utkání proti FK Mladá Boleslav peněžitou pokutou ve výši 20 tisíc korun.

4. Disciplinární komise potrestala klub SK Slavia Praha za porušení povinností pořádajícího klubu (pronesení a použití pyrotechniky, vhazování pyrotechniky do okolních sektorů vedoucí současně k přerušení utkání) v utkání proti SK Sigma Olomouc peněžitou pokutou ve výši 250 tisíc korun, odehrání nejbližšího domácího soutěžního utkání bez diváků ve všech diváckých sektorech a trestem podmíněného uzavření domácích sektorů 106 až 110 (tzv. Tribuna sever) a sektorů 122 až 126 (Jižní tribuna) na 2 soutěžní utkání se zkušební dobou do 31.12.2019.

Komentář předsedy DK LFA p. Richarda Bačka: „Fanoušci Slavie se při utkání se Sigmou dopustili dvou velmi závažných provinění, a totiž vhazování pyrotechniky přímo mezi fanoušky hostujícího týmu, což vedlo navíc k ne úplně krátkému přerušení utkání. Samotné použití a pronesení pyrotechniky v takové míře musí mít za následek proměnění podmínky, kterou Slavia držela od podobných incidentů z minulé sezóny. Nepodmíněné uzavření částí stadionu bylo proto automatickým postupem, který byl nevyhnutelný. S ohledem na to, že fanoušci vhazováním pyrotechniky bezprostředně ohrožovali z jiných částí stadionu i další návštěvníky v jiných sektorech, musela disciplinární komise přistoupit k ještě přísnějšímu trestu a rozhodla se Slavii uzavřít na jedno soutěžní utkání stadion úplně celý a zároveň na další dvě utkání podmíněně uzavřít problematickou tribunu Sever a spolu s ní i sektory na jižní tribuně, kdo došlo ke spáchání posledních přečinů. S ohledem na pokračující recidivu proto disciplinární komise nemohla rozhodnout jinak.“

5 Disciplinární komise zahájila disciplinární řízení s klubem SK Dynamo České Budějovice za porušení povinností pořádajícího klubu (pronesení pyrotechniky a vhazování předmětů na hrací plochu) v utkání proti AC Sparta Praha.

6. Disciplinární komise zahájila disciplinární řízení s klubem AC Sparta Praha za nesportovní chování fanoušků (pronesení a použití pyrotechniky a výtržnosti fanoušků) v utkání proti SK Dynamo České Budějovice.

7. Disciplinární komise zahájila disciplinární řízení s klubem Bohemians Praha 1905 za nesportovní chování fanoušků (nevhodné pokřiky fanoušků a vhazování předmětů na hrací plochu) v utkání proti 1.FK Příbram.

8. Disciplinární komise zahájila disciplinární řízení s klubem FC Zbrojovka Brno za porušení povinností pořádajícího klubu (pronesení a použití pyrotechniky) v utkání proti FK Pardubice.

9. Příští zasedání DK LFA se uskuteční 8. 8. 2019 od 14 hodin v Praze.

Štěpán Hanuš,  Ředitel komunikace a PR

LIGOVÁ FOTBALOVÁ ASOCIACE