Teplice si vezou z Příbrami bod!

Fotbalisté Příbrami na úvod nové ligové sezony 2019/2020 remizovali doma u příbramské Litavky s Teplicemi 1:1. Domácí poslal do vedení v zápase prvního kola FORTUNA:LIGA v prvním poločase Michal Škoda, posila z brněnské Zbrojovky, za Severočechy vyrovnal v 72. minutě navrátilec ze zahraničí Jakub Mareš.

Oba týmy začali velice opatrně a tak se převážně hrálo ve středu hřiště. Již v páté minutě se snažil po přihrávce skórovat hostující Tomáš Vondrášek, jenže jeho střela z hranice velkého vápna, těsně minula levou tyč.

Následný přímý kop po faulu, vychytal po centru z pravé strany domácí brankář Marek Boháč. Na druhé straně kopal domácí Karel Soldát z hranice velkého vápna trestný kop, ale jen do zdi. Následující přímý centr z levé strany tepličtí odvrátili, ale po několika minutách po rychlé kombinační akci, střelu Pavla Moulise k tyči zlikvidoval hezkým zákrokem domácí gólman.

Hra se sice v následujících minutách přelévala z jedné strany na druhou, ale scházela přesná přihrávka a finální zakončení.

Ve 43. minutě se domácí dostali do vedení po centru Martina Zemana z levé strany do velkého vápna, na míč si naběhl Michal Škoda a umístněnou patičkou, nedal gólmanu Grigarovi žádnou šanci 1:0.

V závěru prvního poločasu mohli Středočeši navýšit vedení na dvě branky. Nejprve brankář Grigar vyrazil Rezkovu střelu z přímého kopu, když vyběhl za míčem, který příbramští vrátili před opouštěnou branku, ale hostující hráči nebezpečí odvrátili.

První poločas přinesl oboustranně průměrnou hru, která měla sice šance, přesto se domácí dočkali vedení a tak do kabiny odešli spokojeně.

Do druhého poločasu nedošlo u obou celků k žádným změnám, tepličtí začali aktivněji a hned v úvodu zahrozili, jenže snaha Tomáše Kučery končila po rychlé kombinaci vysoko nad brankou.

V 58. minutě se dostali domácí po chybě hostí, po rychlém úniku do šance, dva na jednoho, jenže střela Zemana podél vyběhnuvšího brankáře Grigara minula opuštěnou branku.  

Následně kopali hosté po neustálém obléhání dva rohové kopy, ale jejich snahu o vyrovnání vychytal bez problémů domácí brankář. Na druhé straně se snažil kapitán Jan Rezek po centru z pravé strany, ze skrumáže z blízka navýšit vedení, ale jeho střelu bez přípravy zlikvidoval gólman Grigar. Nedáš tak dostaneš, to se potvrdilo v 72. minutě, kdy Patrik Žitný poslal před domácí branku přízemní centr, míč tečoval Mareš do sítě 1:1 a Severočeši se mohli radovat z vyrovnání. 1:1.     

Závěr zápasu si oba celky již pohlídaly, takže žádné šance nepřinesl. Nakonec byly oba týmy spokojeni za nerozhodnou remízu a ziskem jednoho bodu.

„Mohli jsme ze zápasu vytěžit více než bod. V prvním poločase jsme měli více ze hry, po přestávce byly aktivnější hosté. Z našeho lepšího prvního poločasu jsme vytěžili pouze jeden gól, měli jsme, další brankové možnosti, zejména při standardkách, které jsme bohužel nedokázali zúročit. Tepličtí měli jednu gólovou šanci po naší chybě, kterou proměnili, nakonec jsme dva body doma ztratili,“ zhodnotil Roman Nádvorník trenér Příbrami a Michal Škoda.

„Uhráli jsme bod v úvodu na venkovním hřišti. Hodně věcí v rámci přípravy se nám dařilo přenést do hry, ale veškerá naše snaha končila několik metrů před brankou soupeře. Ale v průběhu na sebe narazily dva různé styly hry, Příbram hrála více jednoduše. Prostě to byl hodně fyzický zápas, který stál oba týmy hodně sil. Přestože jsme byli po přestávce aktivnější na míči, musím bod brát, protože jsme dotahovali vedení domácího soupeře,“ řekl Stanislav Hejkal trenér Teplic a Jakub Mareš.

1.FK Příbram – FK Teplice 1:1 (1:0)

Branky: 42. Škoda – 72. Mareš. Rozhodčí: Julínek – Podaný, Vitner. ŽK: Soldát – Kučera, Mareš. Diváci: 2 862.

Příbram: Boháč – Tregler, Kodr, Šimek, Cmiljanovič – Alvir (61. Voltr), Rezek, Soldát, Polidar, Zeman (90. Slepička) – Škoda (79. Hájek). Trenér: Nádvorník.

Teplice: Grigar – Vondrášek, Jeřábek, Shejbal, Paradin – Hora, Trubač (87. Ljevakovič), Kučera, Žitný – Moulis (63. Vyhnal), Mareš. Trenér: Hejkal.

Čtsa, kc, audio, foto: Steinbergerová.