Ženská reprezentace v pozemním hokeji udržela divizi!

Ženská reprezentace pozemního hokeje zvítězila ve čtvrtfinále se Skotkami. Díky tomu postoupila do semifinále, pokud zítra vyhrají zápas s Irskem – postupují do III. kola kvalifikace na Olympijské hry do Tokia 2020 – z té se již postupuje přímo na Olympijské hry. Souboj s Irskem bude velmi náročný – Češky s nimi prohrály v základní části 1:8, Irky hrají na domácí půdě a mají za sebou 2 dny odpočinku. Irsko je vicemistr světa, ale naše děvčata do tohoto zápasu dají vše. Semifinálový zápas se odehraje zítra 15.6. od 14:15 (našeho času).

Průběh kvalifikace: v roce 2018 se naše ženská reprezentace zúčastnila I. kola kvalifikace v Litvě. Děvčata skončila na druhém místě a následně postoupila do II. kola odehrávajícího v současné chvíli v Irsku v Banbridge. Ženský národní tým pozemního hokeje má teď za sebou základní část a čtvrtfinálový zápas. V základní části se naše ženy utkaly se Singapurem (vítězství 5:0), Irskem (prohra 1:8), Malajsií (prohra 1:3). Díky tomu se děvčata umístila na 3. pozici základní části. V čtvrtfinále se utkaly se Skotkami, které skončily na 2. místě základní skupiny „B“. Základní hrací část skončila 0:0, přišly na řadu nájezdy. První kolo dopadlo nerozhodně, následovala „náhlá smrt“. Skotky začali, padl gól. Natálie Hájková skórovala také. Skotky nedaly, Anna Kolářová proměnila. Český tým vyhrál na nájezdy 4:3 a tímto postupují do semifinále.  

Více o turnaji v Irsku najdete zde. Rozpis zápasů a výsledky zde.

Více o infarktovém zápase se Skotkami najdete zde.

Zápasy základní části II. kola kvalifikace naleznete na oficiálním webu pozemního hokeje. První dva zápasy (výhra Singapur 5:0, prohra s Irskem 1:8), třetí zápas základní části (prohra s Malajsií 1:3).

Pokud máte jakékoli otázky, prosím neváhejte mne kontaktovat. Pozemní hokej je u nás velmi malý, poměrně neznámý sport a budeme rádi za jakoukoliv zmínku.

Mgr. Lenka Jeřábková Předsedkyně marketingové komise