Sedm z devíti. Studenti ČVUT opět ovládli závody Univerzitních osem!

Mělo to být drama až do cíle, v jedné lodi olympijští medailisté Jirka Prskavec s Ondrou Synkem, ve druhé elita Karlovy Univerzity, ve třetí obhájci z ČVUT. Prognózy před závodem se potvrdily, drama vyvrcholilo soubojem za Železničním mostem. V cílové rovince nakonec přeci jen rozhodly zkušenosti a sehranost studentů z Dejvic.

„My jsme si to hlavně chtěli užít, a to se povedlo. Musím říct, že jsme se s klukama docela nasmáli. Jirka Prskavec držel loď skvěle. I když není veslování jeho sport, ukázal, že má talent a cit pro vodu. Hold tu byly lepší posádky, ale neskládáme zbraně. Třeba to vyjde za rok,“ říkal v cíli s úsměvem Lukáš Helešic, který se v neděli v rámci 106. AXA Primátorek představí v posádce Dukly Praha. Ta se pokusí prodloužit vítěznou sérii na číslo 40.

Mezi studentkami se radovaly ty z Univerzity Karlova, které vyhrály suverénním způsobem start-cíl. V cíli nadělily ženám z VUT 21 vteřin a s časem 3:01.1 mohly radostně převzít medaile při vítězném ceremoniálu.

Kompletní výsledky si můžete vyhledat v mobilní aplikaci 106. AXA Primátorky nebo na webu www.osmy.cz. Tam najdete také fotografie z celého závodního dne. Během něj se představili také zrakově postižení veslaři z VK Paprsek Ústí nad Labem podporované Nadací Leontinka.

Primátorky nebo na webu: www.osmy.cz

Richard Valoušek, Senior PR Manager

Raul s.r.o