Další posila pro Viktorii: slovenský středopolař Christián Herc!

Po Adamu Hlouškovi, Lukáši Kalvachovi a Ondřeji Mihálikovi hlásí plzeňská Viktoria další letní posilu. Červenomodrý dres oblékne dvacetiletý slovenský talent Christián Herc, jenž přichází na dvouleté hostování s opcí z anglického Wolverhamptonu. Poslední rok a půl odehrál na hostování v Dunajské Stredě.

Dvacetiletý Christián Herc je vnímán jako velký talent slovenského fotbalu. Proto si odchovance Nitry již v roce 2015 vyhlédli zástupci anglického klubu Wolverhampton Wanderers. Poslední rok a půl strávil na hostování v Dunajské Stredě, kde patřil k nejlepším hráčům nejen klubu, ale i celé slovenské nejvyšší soutěže a je členem reprezentačního výběru do jednadvaceti let.

„Christiána jsme pozorně sledovali během jeho působení v Dunajské Stredě a velmi nás zaujal. Jsem tedy rád, že jej nyní můžeme přivítat u nás ve Viktorii,“ uvedl na adresu dvacetiletého záložníka Adolf Šádek, generální manažer klubu. „Slibujeme si od něj posílení středu hřiště, navíc ideálně zapadá do naší koncepce, kdy jsme chtěli omladit a oživit tým,“ dodává Adolf Šádek.

Christián Herc bude ve Viktorii hostovat z Wolverhamptonu na dva roky s následnou možností opce na přestup.

„Na nové angažmá ve Viktorii se hodně těším. Vím, že v klubu v minulosti působilo, a i nyní působí hodně slovenských fotbalistů, kteří slavili s klubem velké úspěchy. Rád bych na ně navázal. Česká liga i zápasy v evropských pohárech jsou pro mě obrovskou výzvou,“ řekl po podpisu kontraktu mladý fotbalista. „Už jsem se informoval i na fanoušky, prý jsou v Plzni skvělí a na setkání s nimi se těším,“ vzkázal Christián Herc příznivcům Viktorie.

Mgr. Václav Hanzlík, PR manažer,

FC Viktoria Plzeň, a.s. www.fcviktoria.cz