Viktoria hlásí ofenzivní posilu, přichází Ondřej Mihálik!

Třetím novým jménem v rychlém sledu od konce nedávno uplynulé sezony v kádru Viktorie Plzeň se stane mladý český reprezentant Ondřej Mihálik. Záložník nebo útočník přichází do Viktorky na roční hostování s následnou opcí z nizozemského AZ Alkmaar.

Dvaadvacetiletý Ondřej „Pišta“ Mihálik se stává první ryze ofenzivní posilou Viktorie pro nadcházející sezonu FORTUNA:LIGY. „Věřím, že i přes svůj poměrně nízký věk už je komplexním hráčem, co se týče dovedností a zkušeností. Zároveň je využitelný na více postech a přináší do naší ofenzivy kromě rychlosti i další centimetry, což je také důležité,” říká k nové posile generální manažer Adolf Šádek.

Mihálik byl pravidelným členem mládežnických reprezentačních výběrů a do nejvyšší české soutěže naskočil už v 17 letech. O 4 roky později si ho vybral jeden z předních klubů nizozemské Eredivisie AZ Alkmaar. V Holandsku ho ve velké konkurenci lehce přibrzdilo zranění a nyní se vrací do české nejvyšší soutěže. „Je to pro mě obrovská motivace, beru to velmi pozitivně a jako další krok dopředu. Na konkurenci se těším, je dobrá pro vývoj hráče a je v každém klubu,” říká k novému angažmá Mihálik.

„Ondru po přestupu do Holandska bohužel přibrzdilo zranění, ale vrátil se ještě silnější. Celá organizace Alkmaaru funguje na skvělé úrovni, Ondra si navíc svou pracovitostí, profesionalitou i skvělým přístupem při rekonvalescenci získal v klubu velké sympatie. Nyní ale potřebuje hlavně pravidelně hrát. Angažmá ve známém českém prostředí vyhodnotily všechny strany jako ideální. Pevně věřím, ze Ondra prokáže své kvality a pomůže Plzni v naplnění tradičně těch nejvyšších sportovních cílů,“ dodal k transferu Viktor Kolář ze zastupující agentury Sport Invest. 

187 cm vysoký ofenzivní hráč se může v kádru trenéra Pavla Vrby pohybovat na více postech, od útoku přes obě křídla až po střed záložní řady. V mládí dokonce hrával i jako defenzivní záložník, ale teď ho více baví střílet góly. „Nejraději hraji na hrotu, ale nevadí mi naskočit i kdekoliv v záloze. Kam mě trenér postaví, tam se pokusím odvést co nejlepší výkon pro Viktorku, aby byla úspěšná,” dodává s odhodláním Mihálik. Společně s novými spoluhráči ho už od 10. června čeká příprava na novou sezonu a také kvalifikační boje o Ligu mistrů.

Mgr. Václav Hanzlík, PR manažer

FC Viktoria Plzeň www.fcviktoria.cz