Derby pod taktovkou mistra!

Po třetí v  rozpětí šesti týdnů se  střetli fotbalisté Slavie se Spartou a jedině v ligovém utkání 28. kola remizovali 1:1. V semifinále MOL cupu vyhráli červenobílí 3:0 a  v posledním kole nadstavby F0RTUNA: Ligy 2:1.

Nedělní prohra  v Edenu o jediný gól  je pro Spartu velmi lichotivá. V prvním poločase stříleli Letenští na branku pouze jednou, a to  z pokutového kopu nařízeného za sražení Tetteha brankářem Kovářem.

A teprve v posledních deseti minutách, kdy slávisté polevili, se několikrát  dostali do střeleckých pozic, ale pouze jednou musel na brankové čáře zachraňovat Kovář.

Většinu zápasu diktovali tempo domácí, kteří nastoupili ve srovnání s  pohárovým finále s pěti změnami v sestavě. Promarnili několik gólových šancí, největší v prvním poločase Olayinka, který přestřelil branku z „malého vápna“. Opět se ukázalo, že trenér Trpišovský má dostatečně široký kádr, z něhož každý hráč je schopen hrát tak kvalitně, aby to nepoznamenalo výkon týmu. To se nedá říci o Spartě, které navíc chybí šest zraněných hráčů, v čele s Dočkalem. 

Zato Slavii se dlouhodobě zranění Hromada a Tecl objevili na hřišti v závěru, kdy bylo už o výsledku rozhodnuto.  Tak si mohli  po utkání se spoluhráči vychutnat ovace při dekorování  medailemi a zvednout pohár mistra Fortuna:ligy nad hlavu.

Prázdný musel zůstat sektor pro sparťanské fanoušky, ale zcela zaplněného sektoru fanoušků  Slavie na severní tribuně, po odvolání,  se to netýkalo… Ale znovu se „vyznamenali“ domácí fanoušci pyrotechnickým představením, hřešili, že je konec soutěže!

SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 2:1 (1:1)

Branky: 7. min. Dočkal, 50. Baluta – 29. Kanga z pokutového kopu. Rozhodčí: Berka – Kubr, Flihamel. ŽK:  Souček, Balut, Stoch – Kanga, Plavšič. Diváci: 17 000. 

Slavia: KOvář – Coufal, Kúdela, Deli, Zelený –  Souček, Král – Masopust (81. Hromada), Ševčík, Olayinka (87. Tecl) – Baluta (87. Tecl). Trenér Trpišovský.

Sparta: Hečo – Zahustel, Štetina, Radakovič , Hanousek –  Hložek, Kanga, Hašek  (77. Karlsson), Frýdek, Civič (46. Sáček)- Tetteh (25.Plavšič). Trenér Horňák.

Čtsa, ph, kc, foto: Steinbergerova,

Napsat komentář