Spousta chyb!

Jakub Kornfeil si do Velké ceny Francie věřil. Předcházel jí úspěšný závod ve Španělsku, na který chtěl náš závodník navázat také na věhlasném okruhu Bugatti v Le Mans. Tréninky i kvalifikací se ale protrápil.

Úvod pátého závodu sezóny až tak špatný nebyl. V prvním tréninku Kornfeil obsadil dvanáctou pozici. Pak ale bojoval s nastavením přední části motocyklu a páteční program zakončil na začátku třetí desítky. Sobota patřila tradičně kvalifikacím. Nevyzpytatelné povětrnostní podmínky celou výzvu neusnadnily a špatná výchozí pozice z volných tréninku pro našeho jezdce znamenala Q1, kde musel bojovat o postup mezi  osmnáctku nejlepších. Jakub a jeho tým sice učinili správné rozhodnutí a do boje se vydali se suchým obutím. S tím je ale spjato také další nastavení, kvůli kterému se zdrželi dlouho v boxu. Maximem byla pouze osmá pozice a tedy žádná šance na postup do Q2. V konečném součtu to pro našeho závodníka znamená až jednadvacátou pozici na roštu a start až ze sedmé řady.

Jakub Kornfeil: „Není pochyb o tom, že je to letos nejhorší kvalifikace. Před výjezdem jsme udělali správné rozhodnutí nastoupit na suchých pneumatikách. Když už bylo vše připraveno k vyjetí, bylo něco špatně na zadním kole. Motorku jsme tedy zatlačili zpět do garáže. Tady jsme ztratili nějaký čas a když už jsme byli konečně připravení na vyjetí, dostal jsem signalizaci, že budeme čekat na vodiče. To jsme v těchto podmínkách nepotřebovali, ale prostě jsme čekali. Čekání způsobilo, že mně zbyl čas jen na pět rychlých kol. Aby toho nebylo málo, tak jsem na své rukojeti zapomněl přepnout mapu na suchý setup. To je samozřejmě moje chyba, za kterou se omlouvám a jelikož těch chyb dneska byla spousta, výsledek tomu odpovídá.“

Martin Jančálek,

Napsat komentář