Boleslav první ze dvou finálových soubojů se Zlínem prohrála!

První ze dvou finálových utkání skupiny o Evropu boleslavští fotbalisté prohráli o dva góly a pro odvetu hranou za týden v pátek 24. května od 18 hodin v Mladé Boleslavi jsou v nelehké, i když nikoliv beznadějné situaci.

První poločas začali o trochu aktivněji Zlínští, ale jediná Džafičova střela minula boleslavskou branku. V 6. minutě po Komlichenkově hlavičce a kiksu zlínské defenzívy se do šance dostal Přikryl, ale gólman Rakovan se mu obětavě vrhnul pod nohy. V 10. minutě promarnili Zlínští dva rohy v jedné minutě. V 17. minutě po Matějovského přihrávce Přikryl technickou střelou těsně minul levý horní růžek zlínské branky. V 18. minutě si brankář Šeda poradil s nebezpečným Gajičovým centrem a o dvě minuty později po Křapkově chybě zlínský atak zakončil Jiráček hodně nepřesným volejem.
Ve 28. minutě Boleslavští nevyužili dva rohové kopy těsně po sobě. Ve 34. minutě si Přikrylovu přízemní přihrávku Komlichenko uvnitř soupeřova vápna zpracoval, ale střela se mu vůbec nepovedla.

Ve 38. minutě u Jugasova centru byl brankář Rakovan dříve, než boleslavský kanonýr Komlichenko.
Ve 41. minutě se na hranici boleslavské šestnáctky srazili Matějovský s Buchtou a rozhodčí Zelinka odpískal penaltu, kterou v následující minutě Poznar proměnil ranou k pravé tyči ve zlínské vedení – 1:0.

První dějství tak skončilo těsným vedením Zlína.

Do druhého poločasu vletěli Zlínští s elánem a než se boleslavští fotbalisté rozkoukali, prohrávali o dva góly.

Ve 46. minutě první zlínský útok po změně stran vyvrcholil Džafičovým centrem z pravé strany a Jiráčkou ranou, která od břevna sklouzla do boleslavské branky – 2:0.

Boleslavští se však brzo oklepali a snížili na rozdíl jednoho gólu.
V 53. minutě Křapkův centr z pravé strany Mešanovič hlavou nasměroval k pravé tyči, kam zlínský brankář Rakovan nedosáhl – 2:1.

V 58. minutě byli Boleslavští blízko vyrovnání, ale výtečný přízemní centr Přikryla zaskočil spolu se zlínskou defenzívou i boleslavské forvardy Mešanoviče a Komlichenka. Po hodině hry se do nadějné pozice uvnitř zlínského vápna dostal Mešanovič, ale zakončení mu obránce zblokoval.

V 65. minutě na centr z pravé strany boleslavští obránci nedosáhli a Poznar lehkou hlavičkou zaskočil brankáře Šedu, který na míč směřující k pravé tyči nezareagoval – 3:1.

Třetí obdržený gól boleslavský tým na chvíli rozhodil, Džafičovu ránu v 76. minutě Šeda zkrotil až na druhý pokus. Ačkoliv se od 70. minuty hrálo častěji na zlínské polovině hřiště, tak boleslavský tlak byl neefektivní. Marešovy centry z rohů a trestňáků spoluhráči nevyužili. Do otevřené boleslavské obrany pálil nepřesně Tchanturisvhili a proti pasu, za kterým sprintovali Poznar s Džafičem, vyběhl mimo vlastní vápno brankář Šeda a míč odhlavičkoval. Rozhodčí nastavil utkání o čtyři minuty, ale ty na boleslavské prohře o dva góly nic nezměnily.

FC Fastav Zlín – FK Mladá Boleslav 3:1 (1:0)

Góly: 42. a 65. Poznar (první z pokutového kopu), 46. Jiráček – 53. Mešanovič. Rozhodčí: Zelinka – Paták, Hock. ŽK: Tchanturishvili – Mešanovic, Jugas. Diváků: 3 194.

Zlín: Rakovan – Holík, Cedidla, Buchta, Gajič – Hlinka – Džafič (90. Matějov), Podio, Jiráček (78. Bartošák), Tchanturishvili (88. Vyhnal) – Poznar. Trenér: Kameník.

Mladá Boleslav: Šeda – Křapka, Jugas, Hájek, Fulnek – Bucha (59. Wiesner), Hubínek, Matějovský (85. Takács), Přikryl (73. Mareš) – Komlichenko, Mešanovic. Trenér: Weber.

 V domácí odvetě máme co napravovat, vyzývá trenér Weber

Prohra ve Zlíně o dva góly je po předchozí jednoznačné konfrontaci s Teplicemi zklamáním pro trenéra i fanoušky. Není však definitivním verdiktem, neboť souboj se Zlínem je teprve v polovině a při soustředěném výkonu v odvetě je v silách boleslavských hráčů ztrátu dohnat.

„Utkání jsme nezvládli tak, jak jsme si představovali,“ přiznal zklamaně boleslavský trenér Jozef Weber. „Uděláme však všechno, abychom to doma napravili,“ dodal odhodlaně a povzdechl si, že za celou jarní sezónu jeho mužstvo nedostalo v jednom zápase tolik gólů, jako tentokrát ve Zlíně. „Po druhém inkasovaném góle, jsme se vstřeleným gólem dostali znovu do hry, ale domácí bohužel dali třetí. Ještě se nevzdáváme a uděláme vše, abychom Zlín v odvetě potrápili.“ Když novináři dali najevo, že je výkonem zklamal nejlepší ligový kanonýr, přinutili tak Webera, aby se proti svým zvyklostem nehodnotit veřejně jednotlivce, vyjádřil: „Je pravda, že Komlichenko podal lepší výkony, než tentokrát ve Zlíně, první finále mu nesedlo, ale věřím, že mu odveta za týden sedne mnohem lépe.“

Zlínský trenér Jan Kameník byl samozřejmě spokojenější, než jeho boleslavský protějšek: „Jsem rád, že jsme vstřelili tři branky. Bohužel jsme jednu inkasovali a tomu jsme mohli předejít. Hráče jsem pochválil, že odehráli slušně především druhý poločas. V porovnání se zápasy proti Olomouci odehráli proti Boleslavi slušně celých devadesát minut. Vážím si výsledku, který jsme dosáhli proti silnému týmu, Boleslav má velmi kvalitní hráče především ve středu hřiště, což i v průběhu utkání prokázala.

Čtsa, „Oddělení komunikace FK Mladá Boleslav
Jiří Koros, manažer komunikace

Napsat komentář