Česko deklasovalo Itálii!

Češi nastoupili do pátého zápasu s Itálií na světovém šampionátu v Bratislavě v roli favorita a po čtyřiadvaceti hodinách, zasloužené výhře nad Lotyšskem. A tak byl začátek ze strany českého týmu nedůrazný. Jediná branka v první třetině přišla z hole debutanta Milana Gulaše.

Vstup do druhé části utkání vyšel velice dobře Itálii, která se dostala do několika šancí, ale jejich snaha o vyrovnání byla neúspěšná. Klid, zlepšená hra se po několika minutách hodně zlepšila, toho využil a zároveň navýšil vedení Radko Gudas, který skóroval z poloviny hřiště. Do konce druhého dějství se ještě trefili Kovář, Frolík a Jaškin.

Třetí třetinu zápasu chtěli svěřenci trenéra Miloše Říhy odehrát v klidném tempu. Takže byl stav 5:0. Češi začali aktivně a úspěšně střelecky v posledních minutách hry, kdy skórovali Dominik Simon, Dmitrij Jaškin a Michael Frolík.  

Češi nakonec favorita potvrdili a italskému celku nastříleli osm branek!  

Česko – Itálie 8:0 (1:0, 4:0, 3:0)
Branky – nahrávky: 8. Gulaš (D. Kubalík), 28. Gudas (Jaškin), 33. Frolík (Moravčík, Simon), 34. Jan Kovář (Voráček, Frolík), 35. Jaškin (Chytil, Řepík), 57. Simon (Voráček, Frolík), 58. Jaškin (D. Musil, Řepík), 58. Frolík (J. Kolář). Rozhodčí: Gouin (CAN), Romasko (RUS) – Lazarev (RUS), Nikulainen (FIN). Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 9 082.

Česko: Francouz – Hronek, D. Musil, Rutta, Moravčík, Gudas, Kolář, Zámorský, D. Sklenička – J. Voráček, Simon, Frolík – J. Vrána, Faksa, Palát – Gulaš, Jan Kovář, D. Kubalík – Řepík, Chytil, Jaškin. Trenéři: Říha, Reichel a Mlejnek.

Čtsa, kc, foto: www.ceskyhokej.cz

Napsat komentář