Souček přiblížil Slavii k titulu!

Podobně jako v utkání s Plzní rozhodli fotbalisté Slavie o vítězství  nad Jabloncem ve třetím kole nadstavby Fortuna:ligy na poslední chvíli. Ovace  na stadiónu v Edenu propukly v 85. minutě, kdy Souček se parádně trefil.

Vítězství červenobílých se rodilo velice těžce. Jablonec na Slavii umí, už několikrát v poslední době je dovedl pořádně potrápit. K nervozitě domácích přispěla vedoucí branka obránce  Holeše v 9.minutě. Průnik od poloviny hřiště zakončil těžko chytatelnou střelou do šibenice.

Slavia měla první velkou šanci k vyrovnání po čtvrt hodině, kdy uniknuvší střídající Stoch nedokázal přihrát přesně  na úplně volného Škodu. Přihrávku totiž srazil, padají Hovorka. K uklidnění v řadách domácích nastalo až ve 33 minutě, kdy po závaru před brankou Hruhého si naběhl na Součkovu střelu Traoré a z bezprostřední blízkosti vstřelil vyrovnávací gól.

Po přestávce hosté, kteří přijeli do Prahy s jasným cílem neprohrát,  mohli rozhodnout zápas ve svůj prospěch. V 64. minutě Jovovič běžel na branku domácích. Brankář Kolář nesmyslně vyběhl z branky téměř 40 metrů a jablonecký záložník kolem přiběhnuvšího Stocha poslal míč vedle opuštěné branky. O šest minut později Kolář napravil svou minelu, když perfektním skokem vyrazil Doležalovu hlavičku. Kdyby vyšla tato vyložená gólová šance,  domácí  to mohlo zlomit.

V závěru zápasu, kdy mnohé nasvědčovalo, že vše skončí dělbou bodů, se přiklonilo štěstí na stranu Slavie. Z nenápadné akce, po vhozeném autu se dostal míč k Součkovi, jehož technická střela z 20 metrů skončila u zadní tyče v síti!  

Zisk tří bodů je jak výhra v loterii, přiblížil Slavii k titulu, byť její výkon ve středu nebyl mistrovský. V posledních dvou zápasech nadstavby, která vyvrcholí 26. května duelem se Spartou, jí stačí k zisku titulu jediný bod.

„Je to důležité vítězství po výkonu, který celkově nebyl moc zajímavý. Do zápasu jsme nevstoupil špatně, trochu nás ale rozhodil gól Holeše, srazil nás jeho projektil do šibenice. Vypadli jsme z rytmu, navíc se zranil Lukáš Masopust, což se na nás také trochu podepsalo. Zhoršující se mokrý terén šel proti nám. Do poločasu jsme vyrovnali, to bylo důležité, a soustavným tlakem ve druhé půli jsme zaslouženě vyhráli. Soupeře jsme unavili, otevřely se prostory v jeho obraně a Tomáš Souček to z jednoho takového trefil,“ řekl po výhře nad Jabloncem trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

„Chtěli jsme Slavii potrápit a uhrát co nejlepší výsledek. Hráli jsme od začátku dobře kombinačně, navíc Holeš vstřelil krásnou branku. Slavia postupně přidávala do tempa a dostávala nás pod tlak. Na konci půle se jí povedlo vyrovnat. Bylo to tam smolné, když jsme hráli v deseti bez Acosty, který nám tam v daný moment samozřejmě chyběl. I v druhé půli jsme věděli, že to nebude jednoduché, soustředili jsme se na to, abychom vyplňovali střed hřiště a nenechávali tam moc prostoru. Za stavu 1:1 jsme tam měli dvě velké šance na rozhodnutí, Jovović obešel i brankáře, ale netrefil branku a Doležalovu hlavu chytil gólman. Slavia si žádné vyložené šance nevytvořila, bohužel nakonec rozhodla krásná technická střela Součka. Slavia vstřelila dvě branky a vyhrála proto asi zaslouženě,“ hodnotil večerní duel asistent trenéra Jablonce Zdeněk Klucký.

SK Slavia Praha –  FK Jablonec 2:1 (1:1)

Branky: 9. Holeš – 33. Traoré, 85. Souček. Rozhodčí: Nenadál – Vlasjuk, Poživil. ŽK:  Hušbauer, Baluta – Břečka, Sobol. Diváci: 11 124.

Slavia: Kolář – Coufal, Ngadeu, Deli, Bořil – Souček, Traoré – Maopust (25. Stoch), Hušbauer, Olayinka (79. Baluta), Škoda (68. van Buren). Trenér Trpišovský.

Jablonec: Hrubý – Holeš, Hovorka, Břečka, Sobol – Hübschman –  Kratochvíl, Trávník ( 79. Pilík), Považenec (88. Chramosta), Acosta( 35. Jovovič) – Doležal. Trenér Klucký.

Čtsa, ph., kc., audio, foto: Lada Steinbergerova,

Napsat komentář