Sparta vybojovala v nadstavbě druhou výhru!

Sparta vyhrála druhé utkání v nadstavbě FORTUNA: Ligy o mistrovský titul, když porazila Slovan Liberec 1:0 gólem Costy z páté minuty. Pro letenský tým to znamená, že v sezóně 2018 – 2019 skončí v ligové tabulce pravděpodobně na třetím místě.

Sparta nastoupila do zápasu ve stejné základní sestavě, jako v prvním vítězném kole nadstavby doma proti ostravskému Baníku. Na lavičku náhradníků se vrátili uzdravení Štetina a Tetteh. Do utkání nebyl nominován Kanga, hlavním důvodem bylo, hrubé porušení interních klubových záležitostí. Naopak Liberec hrál doma u Nisy se Slavií bez branek a ztratil dva body.   

Sparta začala utkání od začátku velice důrazně, v 5. minutě kopal domácí Hložek z pětadvaceti dvaceti metrů přímý kop za faulu na pronikajícího Hanouska, odražený míč od zdi napálil Frýdek na branku, jenže jeho pokus skórovat, vyrazil před sebe brankář Nguyen, z následné dorážky poslal míč do sítě Costa 1:0.

Po několika minutách se dostal z rychlé kombinační akce do šance Zahustel, ale jeho střela z pravé strany velkého vápna, těsně minula pravou tyč liberecké branky.

Po dvaceti minutách se hra nepatrně vyrovnala a Severočeši několikrát nebezpečně zahrozili, jenže jejich snaha o vyrovnání končila nepřesnou přihrávkou a následnou ztrátou míče.

Další střela Karlssona po chybě hostující obrany z voleje skončila vysoko nad brankou. Po několika minutách opět šance sparťanského záložníka, která proletěla vedle tyče. V další šanci našel Sáček na hranici velkého vápna volného Haška, jenže jeho technická střela, skončila nad brankou.

Další šanci měl opět Hašek, který se v pokutovém území dostal k odraženému míči, znovu to zkusil technicky, ale míč opět skončil kousek vedle tyče.

V závěru prvního poločasu se snažili hosté o vyrovnání, dostali domácí celek pod tlak, současně si vypracovali vyložené šance, které sparťanská defenziva, společně s gólmanem Heščo zlikvidovala.  Přesto mohli liberečtí vyrovnat, kdy se dostal centrovaný míč do pokutového území na volného Hybše, jenže jeho následná přihrávka na Kozák skončila za postranní čárou.

Hned v úvodu druhého poločasu se dostala Sparta do šancí, které ale nedokázala proměnit, rovněž na druhé straně hosté, přestože kopali dva rohové kopy. Nejprve se snažil Hložek z vápna navýšit vedení, ale tvrdou střelu vyrazil brankář Nguyen. Následně se k míči dostal před velkým vápnem Karlsson, jeho pokus skončil vedle branky.

V následujících minutách dochází oboustranně k několika střídán, především k posílení obrany a ofenzivy. Spartě se kombinační hra nedaří, zcela zbytečné držení míče, chybí rychlá přihrávka a důraz před brankou. Naopak Liberec se začal víc prosazovat a moc nescházelo, aby aspoň vyrovnal, což se nakonec nepodařilo, přestože jeli na Letnou vybojovat důležité tři body, zároveň se přesunout před Baník na 4. místo v tabulce. 

Sparta si v nadstavbě připsala další tři body, celkem šest po dvou výhrách.

AC Sparta Praha – FC Slovan Liberec 1:0 (1:0)

Branky: 5. Costa. Rozhodčí: Nenadál – Moláček, Podaný. ŽK: Ćivić – Malinský, Kozák, Fukala, Dorley, Breite. Diváci: 7 267

Sparta: Heča – Zahustel (85. Chipciu), Radaković, Costa, Hanousek – Hložek, Hašek, Frýdek, Sáček, Karlsson (63. Ćivić) – Drchal (75. Tetteh). Trenér: Horňák.

Liberec: Nguyen – Fukala (83. Musa), Kačaraba, Mara, Hybš – Malinský (75. Nešický), Breite, Sýkora (70. Pešek), Oscar, Potočný – Kozák. Trenér: Hornyák.

Čtsa, kc., audio, foto: Steinbergerová,

Napsat komentář