V neděli hostí doma Slavia tým Plzně!

Jeden z klíčových duelů v nadstavbě o titul FORTUNA: Liga vyzve v neděli ve 2. kole Slavia v Sinobo Stadium od 18:00 hod. Viktorii Plzeň, druhý tým ligové tabulky.

„Těšíme se hodně, týden je dlouhý, hráli jsme v sobotu a teď nastoupíme až v neděli. Nepamatuji si, kdy naposledy jsme takhle dlouho čekali na zápas, ještě k tomu takhle důležitý,” říká před nedělním soubojem trenér Jindřich Trpišovský. „Očekávám spíše takovou taktickou bitvu, oba týmy budou vycházet z toho, co jim přineslo úspěchy ve vzájemných zápasech. Utkání bude hodně o tom, komu se podaří vnutit soupeři svůj styl hry,” má jasno kouč Trpišovský.

Záložník Tomáš Souček naopak spíše doufá, že fanoušci místo taktické bitvy uvidí otevřený fotbal. „Všichni se těšíme, pro takové zápasy hrajeme fotbal. Jsme rádi, že se s Plzní můžeme utkat ve vzájemném utkání, než aby se rozhodovalo v jiných zápasech. Věřím, že jsme všichni připraveni na to, abychom to zvládli. Doufám, že se bude hrát nahoru dolů, něco podobného, jako bylo k vidění v Lize mistrů. My do toho určitě takhle půjdeme a doufáme, že Plzeň udělá to samé a rozdáme si to na féra,” říká sešívaná opora.

Podle trenéra Jindřicha Trpišovského půjde především o to, který z celků dokáže lépe zúročit své zkušenosti. „Je mezi námi rozdíl dvou bodů v tabulce, oba týmy navíc hrály jarní část Evropské ligy a budou využívat své zkušenosti. Oba celky jsou hodně vyrovnané a v utkání budou rozhodovat maličkosti. Určující bude to, kdo soupeři dokáže vnutit svůj styl hry. Když se bude hrát podle našich not, budeme se na hřišti cítit lépe. Plzeň je samozřejmě obrovsky zkušená, má čtyři tituly a spoustu těžkých zápasů za sebou. Zkušenosti jsou na jejich straně a já doufám, že pro nás bude hrát hladovost a domácí prostředí,” říká trenér Slavie.

Záložník Tomáš Souček popírá, že by v kabině panovala před klíčovým utkáním sezony nervozita, a doufá, že sešívaní své zkušenosti v neděli patřičně zúročí. „Věřím, že je využijeme, uděláme pro to všechno. Máme za sebou dost těžkých zápasů jak v Evropské lize, tak v české soutěži. Žádná nervozita není, věříme si na hřišti, a když koukáme na videa s Plzní, tak věříme, že je doma porazíme. Když k utkání přistoupíme stejně, jako ke dvěma předchozím zápasům, které jsme proti Plzni doma hráli, tak to zvládneme.”

Hladovost a natěšenost vidí na hráčích i trenér Jindřich Trpišovský. „Tým je hodně nažhavený, stojí proti Plzni a může ukázat, kdo je lepší. Kdyby nám v létě někdo řekl, kde teď v sezoně budeme a že budeme mít možnost porvat se s Plzní o titul čtyři kola před koncem, tak bychom byli rádi a brali bychom to,” má jasno trenér a kvituje, že pro možná klíčové utkání sezony otevřela odvolací komise Tribunu Sever. „Myslím si, že to je nejpozitivnější zpráva za poslední dobu, pro nás je to hodně důležité. Jsem rád, že k tomu došlo, čeká nás velký zápas, možná vrchol ligy, a bylo by hodně nešťastné, kdyby nějaká část tribuny byla zavřená. Všichni chceme, aby lidé chodili na fotbal, a když chtějí přijít, byla by škoda je na něj nepustit,“ dodává slávistický trenér.

Na plný stadion i bouřlivou podporu diváků se neméně těší i Tomáš Souček. „Je to hodně důležité, všichni jsme za to bojovali a jsme rádi, že bude plný sever. Věřím tomu, že nás vyhecují stejně jako v minulém utkání s Plzní a my jim to na hřišti vrátíme,” uzavírá sešívaná dvaadvacítka.

Čtsa, zdroj: www.slavia.cz

Napsat komentář