Petr Čech nahrál píseň s Rogerem Taylorem!

Fotbalový brankář Petr Čech se spojil se s legendárním bubeníkem skupiny Queen, aby spolu nahráli písničku ´That’s Football´.

Čech je nadšeným bubeníkem a společně s Taylorem napsali píseň o tom, co pro něj fotbal znamená, přičemž za bubny usedl právě Čech. Veškerý výtěžek z písně, závislý na počtu stažení, půjde na konto Willow Foundation.

Willow Foundation je nadace, která byla založena bývalým brankářem Arsenalu Bobem Wilsonem a jeho ženou Megs. Nadace organizuje tzv. speciální dny pro mladé lidi, kteří bojují s vážnou nemocí ohrožující nebo limitující jejich život. „Moje kariéra směřuje ke konci a já jsem přemýšlel, jak se ohlédnout zpět, a nakonec jsem těchto úžasných dvacet let popsal slovy. Ve fotbalu i v hudbě je spousta emocí, já jsem chtěl tyto emoce z fotbalu vyjádřit hudbou,“ řekl Petr Čech. „Když jsem se zeptal Rogera na tuto myšlenku, byl pro a začali jsme ji uskutečňovat. Mít vedle sebe takového legendárního hudebníka, který mi s tím pomáhal, bylo pro mě opravdu výjimečné. Celý život jsem byl fanoušek skupiny Queen a pracovat s Rogerem ve studiu pro mě byl neuvěřitelný zážitek.“

Velkou motivací je pro českého brankáře také možnost pomoci. „Jsem velkým fanouškem nadace Willow Foundation, odvádějí úžasnou charitativní práci. Bob a Megs si opravdu zaslouží být podporováni za jejich úsilí, které do práce vkládají. On je navíc legendou Arsenalu. Pokud by se nám pro ně podařilo vydělat nějaké peníze, bylo by to takové krásné rozloučení s mojí kariérou. Chtěli jsme se pobavit a zároveň finančně pomoci nadaci, které důvěřuji.“

Roger Taylor je zakládajícím členem kapely Queen, která prodala zhruba 300 milionů desek po celém světě. Album této legendární skupiny bylo 18krát číslem jedna, Queen měli zároveň 18 hitů na prvním místě v hitparádách po celém světě.

Píseň bude vydána hudebním vydavatelstvím Virgin/EMI a od 9. května bude ke stažení na iTunes.

Pavel Pillár, Ředitel komunikace

Sport – Invest,

Napsat komentář