Češi opět první. Ovládli Nation Games na Slovensku!

Galanta – Zlatá jízda českého národního týmu v malém fotbale pokračuje. Reprezentační áčko zvítězilo na pátém turnaji za sebou, ve slovenské Galantě ovládlo premiérové klání EMF Nation Games.

Český celek zdolal 5:2 Anglii a 4:2 Maďarsko, ovšem na závěr turnaje podlehl domácímu Slovensku 3:4. „Samozřejmě jsme chtěli udržet neporazitelnost, ale ve třetím zápase už se na nás podepsala i únava. Slováků bylo mnohem víc než nás, snad dvacet, a dobře si to rozložili. Měli jsme smůlu, dali nám ze všeho góly. Hráli dobře, ale nějaké akce jsme nedokončili do finálky,“ mrzelo českého univerzála Patrika Levčíka.

Češi sice prohrávali, jenže utkání otočili na 3:2. V závěru však dostali dvě branky a přišli o dlouhou sérii 26 utkání bez porážky. „Jak jsme duel otočili, udělali jsme potom pár individuálních chyb a Slováci nás hned potrestali,“ popsal Levčík.

Český národní tým měl vítězství v klání jisté už po dvou utkáních, protože Slováci předtím dvakrát remizovali. „Možná u nás došlo k menšímu uspokojení, že už jsme vyhráli. Samozřejmě jsme chtěli zvítězit i potřetí, ale Slováci za tím šli trošku víc důrazem. Byli líp připravení, vyhecovaní a měli víc sil. Slavili, jak kdyby vyhráli turnaj,“ pousmál se brněnský univerzál.

EMF Nation Games je nový projekt Evropské federace malého fotbalu, který se letos odehraje ve víc městech. Galanta se stala prvním hostitelem. „Jako hráč bych uvítal zápasy spíš na dva dny, ovšem bylo to v pohodě. Slušná konfrontace i diváků došlo dost, mile mě to překvapilo na jednodenní turnaj,“ ocenil Levčík.

Turnaj posloužil i jako příprava na říjnové mistrovství světa v australském Perthu, kde čeští reprezentanti obhajují titul. Úplnými nováčky v sestavě byli oba gólmani David Kubica s Hynkem Holanem a David Pozníček. „Chtěli jsme se ukázat, každý měl šanci zabojovat, ale neviděl jsem, že někdo chtěl hru strhnout na sebe, aby vyloženě ukázal, že má jet do Austrálie. Pojali jsme týmovým výkonem, abychom uhráli první místo,“ doplnil Levčík, který dal dva góly Anglii.

Výsledky EMF Nation Games 2019

Česká republika – Anglie 5:2

Maďarsko – Slovensko 1:1

Anglie – Slovensko 1:1

Česká republika – Maďarsko 4:2

Anglie – Maďarsko 2:5

Česká republika – Slovensko 3:4

Sestava České republiky

Brankáři: David Kubica (Jihlava), Hynek Holan (Příbram). Hráči do pole: Stanislav Mařík, Jiří Sodoma, Pavel Šultes, Tomáš Jelínek, David Pozníček (všichni Praha), Patrik Levčík, David Macko, Davis Presl, Čeněk Cenek, Bohumír Doubravský (všichni Brno), Ondřej Paděra, David Krška (oba Blanensko), Daniel Kasal (Most).

Jaroslav Kára, tiskový mluvčí,

Napsat komentář