Pod Horňákovým vedením Sparta opět vyhrála 3:0!

Na Letné se tleskalo v sobotu už před zápasem prvního kola  nadstavby Fortuna:ligy. Fotbalisté Sparty, Ostravy a všichni diváci uctili památku nedávno tragicky zesnulého Josefa Šurala, který ještě v zimě oblékal dres letenského týmu.

Sparta pod trenérem Horňákem ožila, navázala na dobrý výkon z posledního kola základní části ligy a znovu zaslouženě zvítězila 3:0. Trenér vsadil na „opavskou“ sestavu. Jedině Štetinu, postiženého před zápasem nevolností nahradil Costa.Průběh zápasu ukázal, že Pražané jsou schopni hrát dobře i bez Kangy, který se objevil na hřišti až v posledních deseti minutách.

Ostrava zůstala hodně dlužna své pověsti, byla jen mužstvem podzimu. Rovnocennou hru udržela jen v prvním poločase, ale v koncovce selhala. Zejména Diop, který zahodil dvě vyložené šance.  Zakončování akcí je bezzubé už delší dobu. Důkazem je pouze jedna vstřelená branka v posledních třech zápasech a skóre 1:9!

Patrizio Stronati z Baníku Ostrava a Michal Sáček ze Sparty Praha během utkání nadstavby ve skupině o titul v rámci Fortuna ligy, Sparta Praha – Baník Ostrava, hrané 4. května 2019 v GENERALI Areně v Praze

Sparťané po nevydařených zápasech s Karvinou a v pohárovém duelu se Slavií, získávají  ztracené sebevědomí. A hlavně mladí dokazují, že si místo v sestavě zaslouží. Jak střelecky pohotoví Drchal s Hložkem a  bojovný Hašek  byli v sobotu oporami. Velmi dobrý zápas sehrál také Karlsson, který kromě přesvědčivě proměněné penaltě ideálně nahrál Drchalovi na gól, který mužstvo uklidnil. Zmínky si zaslouží gól Hložka, který rychle pronikl do pokutového území a rychlou kličkou obešel vyběhnuvšího brankáře Laštůvku.

Poměrně dost vzruchu bylo kolem nařízené penalty. Po faulu na Hložka ukazoval rozhodčí  Královec, že se nic neděje.  Na upozornění video rozhodčího sledoval záznam a pak ukázal na značku pokutového kopu.

„Po druhém gólu jsme se dostali do patřičného tempa,“ konstatoval po utkání trenér Horňák. “ Jsem rád, že se osvědčila vítězná sestava z Opavy. Pokud vydrží herní pohoda i v dalších zápasech   budu spokojen já a hlavně diváci. „

Trenér Pánik byl krajně rozhořčen s koncovkou, což hlasitě projevoval v průběhu zápasu.“Horší než před týdnem v Jablonci to už nemohlo být. Branka soupeřů je pro naše hráče zakletá, teď je každá rada dobrá. Mám jediné přání, abychom důstojně dohráli v nadstavbě zbývající čtyři zápasy.“

AC Sparta Praha- FC Baník Ostrava 3:0 (1:0)

Branky: 29. Drchal, 51. Karlsson pen. a 90+5. Hložek. Rozhodčí: Královec – Nádvorník, Hájek.- ŽK: Zahustel, Costa, Sáček – Procházka. Diváci: 11 423.

 Sparta: Heča – Zahustel,Radakovič, Costa, Hanousek – Karlsson (74. Čivič),  Frýdek, Sáček, Hašek (82. Kanga),  Hložek – Drchal (88. Chipciu). Trenér Horňák.

Ostrava: Laštůvka – Pazdera (76. Bolf), Procházka, Stronatoni, Fleišman – Fillo, Jirásek, Jánoš, Holzer – Kuzmanovič (66. Hrubý), Diop (71. O. Šašinka). Trenér Pánik.

 ČTSA (ph), foto: www.fcb.cz, dokument: www.sparta.cz   

Napsat komentář