S pohárem TGM se radovali třinečtí Oceláři!

Neděle 28. dubna. V  třinecké Werk aréně se radovali z nejcennější  české hokejové trofeje, Poháru TGM domácí hokejisté. Po osmi letech se opět stali mistry republiky. V šestém zápase Generali play off Tipsport extraligy porazili Oceláři liberecké Bílé Tygry 4:2, stejným poměrem zvítězili na zápasy.

Série  byla velmi vyrovnaná, po čtyřech zápasech měl každý tým po dvou vítězstvích. Důležitá, pro konečný úspěch, bylo vítězství Třince v pátek po dvou prodlouženích 3:2. A v neděli, ač se liberečtí hráči ze všech sil snažili o zvrat a vrátit sérii do rozhodujícího sedmého zápasu, byli třinečtí hokejisté proti.

Ve třetí třetině nedělního boje  se dlouho zdálo, že o  se vítězi bude rozhodovat v prodloužení.  Za stavu 2:2  přivodil zvrat domácí obránce Roth. V 57. minutě pronikl do obranného pásma Bílých Tygrů a vstřelil  třetí gól. První v play off, ale rozhodující!  Pak ještě minutu před koncem, po neúspěšné power play hostů skóroval do opuštěné branky Werek.

Liberec tedy nezopakoval  prvenství ze základní části extraligy, ale všichni jeho hráči mohou odejít z velkého souboje se vztyčenou hlavou. Byli  vyrovnanými soupeři  velmi zkušeným protivníkům, ale v rozhodujících okamžicích posledních dvou zápasů o jejich prohrách rozhodlo jen několik menších, ale osudných chyb.

Třinec naopak po loňské finalové prohře s Kometou Brno si letos  vše vynahradil. V klubové historii je to druhý titul. Václav Varaďa se nyní může pochlubit, že k mistrovskému titulu z roku 2011 přidal druhý v roli trenéra.

HC Oceláři Třinec – Bílí Tygři Liberec 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)

Branky: 13. Vrána, 31. Cienciala, 57. Roth, 59. Wewrek – 11. Derner, 32. Redenbach. Rozhodčí: Hodek, Pešina – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 1:3, bez  využití. Nejlepší hráči: Vladimír Roth – Ladislav Šmíd. Diváci: 5 400 (vyprodáno). Konečný stav série: 4:2 ( zápasy 2:1, 1:3, 4:1, 1:2p, 3:2p, 4:2).

Třinec: Hrubec – Gernát, Roth, D. Musil, Galvinš, M. Doudera, Husák – M. Růžička, Vrána, Werek – Hrňa, Marcinko, Dravecký – Svačina, Polanský, Adamský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – Cienciala. Trenéři: Varaďa, Zadina, Raszka.

Liberec: Will – Kolmann, Derner, Hanousek, Šmíd, Havlín, Ševc, Doherty – Lenc, Filippi, Birner – Valský, Hudáček, Ordoš – Zachar, Jelínek, Krenželok – Lakatoš, Redenbach, J. Vlach. Trenéři: Pešán,  Augusta.

Konečné pořadí Tipsport extraligy 2018-19

1. HC Oceláři Třinec
2. Bílí Tygři Liberec
3. HC Škoda Plzeň
4. HC Kometa Brno
5. Mountfield Hradec Králové
6. HC Olomouc
7. HC Vítkovice Ridera
8. BK Mladá Boleslav
9. PSG Berani Zlín
10. HC Sparta Praha
11. HC Verva Litvínov
12. HC Energie Karlovy Vary
13. Piráti Chomutov (sestup)
14. HC Dynamo Pardubice

Hokejisté Chomutova a Pardubic hráli v hokejové extralize baráž o udržení s nejlepšími týmy Chance ligy, Kladnem a Českými Budějovicemi. V příští ročníku 2019 – 2020, nebude hrát Chomutov Tipsport extraligu, v extralize zůstávají hokejisté HC Dynamo Pardubice a po delší přestávce se opět vrací Rytíři Kladno.

Čtsa, foto: www.ceskyhokej.cz

Napsat komentář