Na podzim to byla v Karviné velká dřina!

Spartu čeká předposlední 29. kolo FORTUNA:LIGY základní části ligové sezóny. Do Generali areny přijede v neděli odpoledne Karviná vedená novým trenérem Františkem Strakou. Jde sice o tým, který ze všech sil bojuje o záchranu, přesto ho sparťané nechtějí podcenit. K tomu jim může pomoci i vzpomínka na podzimní utkání na hřišti soupeře, které skončilo nakonec zaslouženou výhrou Sparty 3:1.

„Na první pohled to vypadá, že to pro nás bude snadný zápas, přijede tým z konce ligové tabulky. Ale dobře si vzpomínám, jak jsme v Karviné hráli na podzim, mají kvalitní hráče a dokud byli v jedenácti, hráli s námi vyrovnaně, přetlačili jsme je až po červené kartě Budinského. Takže je rozhodně nepodceníme,“ připomíná podzimní dramatické utkání Florin Nita.

„Na každého soupeře se chystáme co nejlépe. Ani tentokrát to nebude lehké, podzimní zápas s moravským celkem, je pro nás všechny důležitá vzpomínka. Nedělní utkání přišlo mezi dvě derby, ale to nehraje roli, na našem stadionu před našimi fanoušky hrajeme vždy naplno a chceme pokaždé vyhrát. Derby, to minulé ani příští 24. dubna, v hlavách mít nebudeme,“ řekl Lukáš Štetina.

„V hlavách určitě nebude, ale z hlediska zdravotního stavu hráčů zatím ještě derby pociťujeme,“ přiznává Zdeněk Ščasný. „Doufám, že se všichni dají do pořádku. Nějakou rotaci sestavou neplánuji, vyberu nejlepší z těch hráčů, kteří budou v pořádku,“ dodává sparťanský trenér.

Tradiční videopreview včetně kompletních rozhovorů se sparťanskými hráči a trenérem vám nabídneme v pátek na www.sparta.cz!

Čtsa, zdroj: sparta, foto: www.sportovnizurnal.cz

Napsat komentář