Trapná třetí třetina, Češi vyhráli až po nájezdech!

Zatímco v prvním utkání s Rakouskem ve Znojmě vyhráli čeští hokejisté 3:1 a výsledek neodpovídal převaze,  sobotní odveta v Linci skončila po samostatných nájezdech, ale málem ostudou.

Po slabším začátku ovládli naši druhou třetinu a vedli 4:2. Místo aby ve třetí třetině dohráli zápas v klidu do úspěšného konce a nabídli Rakušanům liknavostí několik šanci. Ti se chopili  nabídnuté příležitosti a vyrovnali. Gól na 4:4, kdy  hráli domácí power-play, padl do Kovářovy sítě  pouhých devět vteřin před koncem třetí dvacetiminutovky! 

Nakonec musely rozhodnout nájezdy. Byly patřičně napínavé, Rakušané v nich byli naprosto rovnocenní. Rozhodla až devátá série a díky našemu nejlepšímu hráči Dominiku Kubalíkovi, který proměnil poslední nájezd,  Česko zvítězilo nakonec 5:4.

Trenér Říha hovořil po zápase o špatném výkonu v první a třetíně třetině,  což je slabé slovo, spíš o poslední dvacetiminutovce lze hovořit jako tragické. Přestože tým nyní čeká na posily z NHL a z klubů hrajících závěr play off extraligy, by si současné mužstvo, z něhož se na mistrovství světa zřejmě dostane 6 – 8 hráčů, mělo s Rakušany poradit bez problémů.

Rakousko – Česko 4:5 po nájezdech (1:1, 1:3, 2:0

Branky: 15. a 60. Zwerger,  32. Wachter, 47. Antonitsch – 5. Červený, 25. Fořt, 34. rozhodující nájezd Kubalík. Vyloučení: 3:3, využití: 1:0.

Česko: Jakub Kovář – Zámorský, Polášek, F. Pavlík, Jordán, Mozík, Krejčík, Klok, Dvořák – H. Zohorna, Hanzl, Kubalík –  Tomášek, Fořt, Červený –  Stránský, Mertl, Zdráhal –  R. Pavlík, R. Zohorna, Beránek. Trenér: Říha.

ČTSA(ph), ph., foto: www.ceskyhokej.cz

Napsat komentář