Český tým ve finále sebral Tunisku triumf v Continental Cupu

Tunis – Famózní vítězná jízda české reprezentace malého fotbalu pokračuje. Úřadující mistři světa i Evropy si o víkendu podmanili Tunisko, kde ovládli prestižní Continental Cup. Ve finále zdolali domácí výběr 5:4.

Tvůrci českého národního týmu vybrali silné mužstvo, ovšem dost klíčových hráčů ještě zůstalo doma. To ovšem nebránilo tomu, aby si svěřenci kouče Jiřího Nováka dokráčeli pro triumf v hlavním tuniském městě. „Užil jsem si to neskutečně. Každý zápas, který začíná národní hymnou, si užívám maximálně, a o to víc, když turnaj skončí takovým úspěchem,“ rozplýval se útočník české reprezentace a brněnského superligového výběru David Presl.

V základní skupině český celek, který posílil i někdejší fotbalový reprezentant Tomáš Jun, nejprve přejel Irák 12:0. Potom ve velké bitvě remizoval s Rumunskem 6:6 a na závěr zdolal Pobřeží slonoviny 5:3.

Ve finále se reprezentanti střetli s domácím Tuniskem, které zdolali 5:4. „Úspěch v Continental Cupu určitě zařadím na podobnou úroveň jako titul mistrů Evropy. Měl víceméně všechno. Národní týmy jsou rok od roku kvalitnější, a proto je výhra na tak kvalitním turnaji nesmírně cenná. Uvítali jsme, že jsme se ve finále utkali s Tuniskem, protože jsme proti němu ještě nikdy nehráli. Hlavně domácí fanoušci udělali zápasu skvělou atmosféru. Jsem moc rád, že jsme utkání zvládli a odvezli si další cenný triumf,“ radoval se Presl, který se ve finále trefil stejně jako jeho brněnský parťák David Macko.

Continental Cup posloužil vedení národního týmu jako dobrá prověrka pro mistrovství světa, které na podzim přivítá australský Perth. „Samozřejmě pro každého hráče je nominace na mistrovství světa obrovské lákadlo, a o to víc, že je v Austrálii, kam se člověk jen tak nepodívá. Každé nominace si ohromně vážím a jsem rád, že doteď můžu být součást téhle malofotbalové rodiny,“ podotkl Presl, s pěti góly nejlepší střelec týmu v Tunisu.

Základní skupina

Česká republika – Irák 12:0 (7:0)

Branky: Presl 3, Jelínek 2, Kasal, Jun, Režný, Sodoma, Šultes, Bíro, Tögel

Česká republika – Rumunsko 6:6 (3:3)

Branky ČR: Tögel 2, Jelínek, Šultes, Bíro, Kounovský

Česká republika – Pobřeží slonoviny 5:3 (3:1)

Branky ČR: Kasal 2, Macko, Presl, Sodoma 

Finále

Tunisko – Česká republika 4:5

Branky ČR: Kasal, Presl, Bíro, Macko II, Kounovský

Vítězové Continental Cupu

Brankáři: Ondřej Bíro, Miloslav Aschenbrenner (oba Most)

Hráči do pole: Jakub Polák, Tomáš Kounovský, Jiří Sodoma, Pavel Šultes, Tomáš Jelínek, Tomáš Jun (všichni Praha), Tomáš Režný, Vít Popelka, Daniel Kasal, David Macko I (všichni Most), David Presl, David Macko II (oba Brno), Jan Tögel (Olomouc)

Generální manažer: Luděk Zelenka, trenér: Jiří Novák, vedoucí mužstva a trenér gólmanů: Jakub Štefek, technický koordinátor: Petr Pícha.

Jaroslav Kára, tiskový mluvčí,  

Napsat komentář