Česká reprezentace malého fotbalu vyrazila do Tuniska s Junem a dvěma Brňany

Praha – Mistr Evropy do 21 let, který odehrál i deset utkání v áčku české fotbalové reprezentace, Tomáš Jun oblékne dres seniorského národního týmu v malém fotbale. Český celek zamířil do Tuniska, kde se zúčastní Continental Cupu.

Šestatřicetiletý forvard Jun má ve sbírce pět českých mistrovských titulů s pražskou Spartou a jeden rakouský s Austrií Vídeň. Okusil také tureckou soutěž v dresech Trabzonsporu a Besiktasu Istanbul. „Jun je zkušenost sama, hodný a poctivý kluk s čichem na góly. Klid do koncovky nám vždy chyběl, potřebuje to celý tým,“ uvedl na adresu nováčka národního týmu generální manažer Luděk Zelenka.

V nominaci se objevila řada ostřílených hráčů, mistři světa i Evropy v malém fotbale Ondřej Bíro, Jakub Polák, Tomáš Režný, světový šampion Tomáš Kounovský, mistři Evropy David Presl, Jiří Sodoma, Pavel Šultes, Vít Popelka nebo světoví šampioni do 21 let Daniel Kasal s Tomášem Jelínkem.   

Sestava, který vzbuzuje respekt, ale doplňují ji i neokoukané tváře. „Chtěli jsme vybrat to nejlepší, co je momentálně v českém malém fotbale k dispozici, protože moc šancí na přípravu na mistrovství světa nebude. Z důvodů nespočtu omluvenek ale není k dispozici standardní osa týmu, a proto dostávají šanci noví kluci. Očekávám od nich novou energii a vítr do ustálené party,“ objasnil Zelenka výběr několika hráčů, kteří poprvé oblékli reprezentační dres při lednovém triumfu na mezinárodním turnaji v rakouském Altheimu.

Český celek se ve skupině střetne s Pobřežím slonoviny, Irákem a Rumunskem. Ve druhé skupině se představí domácí Tunisko, Švýcarsko, Anglie a Guatemala. Klání začíná ve čtvrtek dopoledne, zápasy o třetí místo a finále se hrají v sobotu. „Turnaj je super konfrontace s týmy z celého světa. Pomůže vyřešit další otazníky směrem k obhajobě titulu na mistrovství světa v australském Perthu,“ připomněl podzimní šampionát vedoucí českého národního týmu Jakub Štefek.

Ten se k reprezentaci vrátil po roce ve službách Evropské federace malého fotbalu. „Jsem moc rád, že jsem zpět doma. K českým lvům patřím a návrat byl jediná možná volba. Děkuji realizáku a Luďkovi, že mě vzali zpět a mé místo neobsadili,“ pravil Štefek.

Česká nominace na Continental Cup

Brankáři: Ondřej Bíro, Miloslav Aschenbrenner (oba Most)

Hráči do pole: Jakub Polák, Tomáš Kounovský, Jiří Sodoma, Pavel Šultes, Tomáš Jelínek, Tomáš Jun (všichni Praha), Tomáš Režný, Vít Popelka, Daniel Kasal, David Macko I (všichni Most), David Presl, David Macko II (oba Brno), Jan Tögel (Olomouc)

Generální manažer: Luděk Zelenka, trenér: Jiří Novák, vedoucí mužstva a trenér gólmanů: Jakub Štefek, technický koordinátor: Petr Pícha.

Jaroslav Kára, tiskový mluvčí,

Napsat komentář