Nominace české reprezentace U21 na tréninkový kemp ve Španělsku

Reprezentační výběr do dvaceti let a jednadvacítka začíná novou etapu pod vedením nového realizačního týmu s hlavním trenérem Karlem Krejčím. „Lvíčata“ čeká pod novým trenérem Karlem Krejčím úvodní tréninkový kemp ve Španělsku.

Během kempu odehraje jednadvacítka dva přípravné zápasy, 22. března s Islandem a následně 25. března s výběrem Mexika do 20 let.

Mezi nominovanými hráči nechybí útočník pražské Sparty Václav Drchal, záložník PSV Eindhoven Michal Sadílek a obránce Matěj Chaluš z Příbrami.

Karel Krejčí před první nominací rovněž uvažoval o povolání nadějného šestnáctiletého záložníka Adama Hložka pražské Sparty, který nakonec ve výběru pro soustředění ve Španělsku chybí, neboť posílí sedmnáctku, kterou čeká závěrečná část kvalifikace o postup na mistrovství Evropy. 

„Je to pro mě velké téma, protože fantasticky zvládl vstup do základní sestavy Sparty, co jsem viděl, že hraje velice dobře,“ řekl na tiskové konferenci Krejčí. „Na březnový termín jsme se vzájemně dohodli, že přednost dostane sedmnáctka a devatenáctka. Trenéři se nakonec bez problémů domluvili, že posílí sedmnáctku, kterou čeká boj o účast na mistrovství Evropy,“ dodal.

Hložek zatím za Spartu odehrál osm ligových zápasů a dal jednu branku, kterou si připsal při nedělní výhře 4:0 nad Plzní, čož znamená, že se stal nejmladším střelcem v historii fotbalové ligy. „Pokud bude zdravý a bude nadále předvádět výborné výkony, rozhodně s ním počítám pro červnový sraz,“ přidal Krejčí.

 Nejzkušenějším hráčem, do počtu odehraných utkání v dresu repre  jednadvacítky patří Antonín Vaníček z Bohemians, který má na svém kontě pět startů, nebo příbramský Jan Matoušek se čtyřmi starty. 

Bývalý trenér Plzně přešel k jednadvacítce od výběru do dvaceti let a zároveň se do vyšší věkové kategorie přesunula většina hráčů. „Několik hráčů se přesunulo do týmu „Lvíčat“, takže z širšího kádru chybí jen obránce Alex Král, který byl nominovaný do A týmu,“ uvedl Krejčí.

Zároveň nominoval útočníky Václava Drchala ze Sparty a Martina Graiciara z Fiorentiny, od kterých očekává výborné výkony. „Ve dvacítce kvůli zraněním chyběli a tak věřím, že nám hodně pomůžou. Neboť na hrotových postech jsme měli velký problém, soupeři tam měli větší herní kvalitu,“ řekl Krejčí. 

Sraz reprezentační jednadvacítky je v neděli 17. března v Benicích, v úterý ráno odlétá do Španělska, kde se bude připravovat na letošní kvalifikační zápasy do úterý 26. března.

Nominace 21 do Španělska:

Brankáři:

Martin Jedlička 21 let FC DAC 1904 Dunajská Streda 0 0

Jiří Letáček 20 let FK Pardubice 0 0

Matouš Trmal 20 let 1.FC Slovácko 0 0

Obránci:

David Douděra 20 let FK Dukla Praha 0 0

Libor Holík 20 let FC Fastav Zlín 0 0

Matěj Chaluš 21 let 1.FK Příbram 3 0

Jan Král 19 let FC Erzgebirge Aue 0 0

Dominik Plechatý 19 let AC Sparta Praha 0 0

Daniel Souček 20 let FK Dukla Praha 0 0

Záložníci:

Pavel Bucha 21 let FK Mladá Boleslav 0 0

Denis Granečný 20 let FC Baník Ostrava 2 0

Dominik Janošek  20 let 1.FC Slovácko 1 0

Ladislav Krejčí 19 let FC Zbrojovka Brno 0 0

Jan Matoušek 20 let 1.FK Příbram 4 0

Michal Sadílek 19 let PSV Eindhoven 0 0

Antonín Vaníček 20 let Bohemians Praha 1905 5 0

Patrik Žitný 20 let FK Teplice 0 0

Útočníci:

Václav Drchal  19 let AC Sparta Praha 0 0

Martin Graiciar 19 let ACF Fiorentina 0 0

Ondřej Šašinka 20 let FC Baník Ostrava 0 0

Čtsa, kc, audio, foto.

Napsat komentář