Na jaře poprvé venku – v neděli s Táborskem

Ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE není lehkých soupeřů a snadných zápasů. Fotbalisté FC Vysočina se o tom přesvědčovali celý podzim a jinak tomu nebude ani na jaře, což potvrdil jarní domácí vstup proti Znojmu. Nyní jihlavský tým čeká první bitva na hřišti soupeře – v neděli 10. března od 14:30 proti FC MAS Táborsko.

Táborsko v předchozím ročníku II. ligy bojovalo o setrvání v soutěži do posledního kola. A vše nasvědčuje tomu, že horké jaro tým čeká i letos. Po sedmnácti odehraných kolech týmu kouče Petra Mikolandy, jenž na podzim vedl Žižkov, náleží předposlední příčka se ziskem 13 bodů. Hned 9 bodů táborský celek získal na domácím stadiónu, přesto mu v tabulce domácích zápasů náleží až předposlední příčka. Naposledy na své půdě zvítězil ve 13. kole proti Znojmu. Vstup do jarní části se MAS příliš nepovedl, neboť na úvod prohrál 1:0 ve Vítkovicích.

Bílo-modrý dres klubu, který vznikl spojením dvou odvěkých rivalů Sezimova Ústí a Tábora, obléká dvojice krajních obránců, u nichž lze nalézt silnou stopu v jihlavské mládeži a množství startů za juniorku FCV – David Klusák (roč. 1994) a Vojtěch Šandera (roč. 1990). Připomeňme, že součástí podzimního kádru MAS byl i středopolař Petr Nerad, jenž nyní figuruje v kádru juniorky FC Vysočina.

Co od prvního jarního duelu venku očekává asistent trenéra Josef Mucha? Kde vidí silné stránky nadcházejícího soupeře? „Čeká nás kvalitní a nebezpečný soupeř, který bude mít v domácí jarní premiéře velkou motivaci uspět. Zvlášť, když nezvládl první kolo. Táborsko přes zimu výrazně posílilo a ve svém středu disponuje řadou zkušených ligových hráčů. Opírají se o silný střed hřiště, kde operují Čermák, Gebert či Valenta. Pozor si musíme dát na standardní situace, kdy může zahrozit hned několik urostlých hráčů.“

Hned zkraje sezóny musíte sčítat nepříjemné hráčské ztráty. Zraněný není Tlustý, na marodku přibyl Novotný a kvůli čtyřem žlutým kartám nebude hrát ani Zoubele. Už víte, jak tyto ztráty zacelíte? „Disponujeme dostatečně širokým kádrem hráčů, kteří by měli být připravení na zápas. Věříme, že absentující fotbalisty dokážeme nahradit a ti, co dostanou příležitost, toho využití k prosazení do základní sestavy,“ uvedl Mucha.

Vzájemná bilance: 5 utkání  4 – 0 – 1  9:4 / doma: 2 utkání  3 – 0 – 0  8:2 / venku: 2 utkání  1 – 0 – 1  1:2

Poslední vzájemné utkání: 10. 8. 2018 – Zase to na domácí půdě byly pořádné nervy! Zatímco v úvodu FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Vysočina venku vítězí se třemi góly na kontě, tak na svém stadiónu fanouškům připravuje hodně dramatická představení s nervozitou až do konce duelu. Přitom Stanislav Klobása splnil svoji gólovou normu a Jihlava šla do vedení. Jenže hosté ještě do půle z ojedinělé akce vyrovnali. V úvodu druhé půle Vysočina zúročila rohový kop a Petr Tlustý jí vrátil vedení. Nikoli však klid, protože hráči v modrém se o body museli strachovat až do konce utkání.

https://www.fcvysocina.cz/zapas.asp?ID=Vysocina-musela-o-ctvrtou-vyhru-v-rade-hodne-zabojovat-5780 

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 6 – Zoubele, 5 – Klíma, 4 – Urblík, 3 – Klobása, Tlustý, Vaculík, 1 – Petr, Levin.

Žluté karty: 4 – Zoubele, 3 – Klíma, Šlein, Štěpánek, Machuča. 2 – Levin, Klobása, Vaculík. 1 – Javůrek, Turyna, Fulnek, Preisler, Vedral, Šefčík, Chlumecký, Šulc.

FC MAS Táborsko

Sestava v posledním utkání: Šiman – Dressler (40. De Almeida), Navrátil, Březina, Klusák – P.Pilík, Valenta, Čermák, Gebert (57. Ch.Frýdek), Kopřiva (77. Pfeifer) – Musiol.

Trenér: Petr Mikolanda

Střelci: 6 – Musiol, 3 – P.Pilík, Ch.Frýdek, 2 – Pfeifer, Vandas, Březina.

Miroslav Fuks, vedoucí marketingu a tiskový mluvčí

Napsat komentář