Viktoria nabízí fanouškům unikátní aplikaci!

Klub FC Viktoria Plzeň připravil ve spolupráci s městem novou aplikaci, která se svými vlastnostmi a možnostmi řadí na úroveň předních evropských klubů. Pro fotbalové příznivce je k dispozici právě nyní!

Fanoušci, běžní návštěvníci, média, zkrátka každý, kdo se o fotbal a dění na stadionu zajímá, najde v nové aplikaci požadovaný obsah. Nejčerstvější aktuality z klubu, navigaci po stadionu na divácká místa, k občerstvení, pohromadě také aktuální příspěvky sociálních sítí, informace o hráčích, zápasech, statistikách, nebo nákup vstupenek a permanentek, a také propojení s Plzeňskou vstupenkou.

„Moderní a kvalitní aplikace je dnes nezbytností. Inspiraci jsme hledali u velkých klubů v zahraničí i našich fanoušků a jsme velmi rádi, že se ve spolupráci s městem Plzeň podařilo připravit pro lidi skvělou možnost, jak být neustále ve spojení s klubem. Aplikaci mohou fanoušci využívat jak v Doosan Areně, kde je řada bonusových funkcí, tak i mimo ni,“ uvedl za klub generální manažer Adolf Šádek. „Je to další krok ke zkvalitnění komfortu pro naše fanoušky. Tento proces je pro nás velmi důležitý, a i do budoucna připravujeme další vylepšení,“ dodal.

Vývoj aplikace je součástí městského konceptu Smart City Plzeň, který má za úkol přinášet Plzeňanům chytrá řešení pro pohodlnější život. „Město dlouhodobě investuje do plzeňských sportovišť a kvality jejich zázemí. Po velké rekonstrukci stadionu ve Štruncových sadech, jenž je nyní jedním z nejmodernějších v zemi, jsme pokračovali dál a zaměřili se na moderní technologie. Instalovali jsme tam veřejnou wifi síť, na niž je možné se zdarma připojit. Novou mobilní aplikací, jež na spuštění wifi navazuje, chceme fanouškům nabídnout další službu, díky které si návštěvu sportoviště maximálně užijí,“ řekl k uvedení aplikace primátor města Plzně Martin Baxa.

Moderní aplikace FC Viktoria Plzeň má řadu funkcí. První část je věnována informacím a dění z plzeňského fotbalového klubu, nabízí i přehled nových příspěvků na klubových sociálních sítích. V další části se mohou fanoušci podívat na odehrané i nadcházející zápasy, statistiky, mohou si zobrazit online komentář k aktuálnímu utkání, nechybí ani údaje o sestavě, hráčích včetně fotografií nebo tabulka soutěže. Nechybí mapa stadionu s navigací, která pomůže návštěvníkům s nasměrováním do jednotlivých sektorů, stejně tak ukáže cestu k nejbližším toaletám nebo stánkům s občerstvením. Fakt, že si každý divák v nové aplikaci před i během zápasu může otevřít svou sekci zájmu, je v moderní době již samozřejmostí. Najít na evropské scéně klub, který by svým fanouškům nabízel možnost stadionové navigace, je ale překvapivě těžké. „V nové aplikaci spatřujeme jistou unikátnost a zároveň komplexnost služeb pro naše fanoušky i diváky, kteří třeba nechodí na fotbal pravidelně. Vnímáme, že v tomto směru se dostáváme na úroveň evropských týmů. S těmi nejbohatšími se samozřejmě měřit nemůžeme, ale rozhodně jsme, sportovní terminologií řečeno, ve skupině Ligy Mistrů,“ říká k novince pro plzeňské publikum ředitel komunikace FCVP Ondřej Lípa.

Do aplikace si fanoušci mohou nahrát svoji permanentku a zároveň mají také možnost propojení s Plzeňskou vstupenkou. „Diváci si mohou koupit jednotlivé vstupenky, nebo do aplikace přiřadit svou permanentku. Při vstupu na stadion jim tak stačí pouze mobilní telefon, speciálně přizpůsobené turnikety s rozšířenou čtecí částí identifikují permanentku přes aplikaci,“ vysvětluje ticketing manažer FCVP Miroslav Bezděka. Zobrazuje se v ní i funkce projektu „NABÍDNI SVÉ MÍSTO“, který umožňuje držitelům permanentek využití slevy ve chvíli, kdy nemají možnost zúčastnit se utkání a své místo poskytnou ke koupi jinému zájemci. Za to pak dostanou možnost slevy ve fanshopu FCVP.    

Pro plnou funkčnost aplikace mají fanoušci a návštěvníci k dispozici stadionové wifi připojení. Aplikace funguje v režimu online vzhledem k nároku zobrazování aktuálních dat a novinek. Totéž se týká i funkcí navigační sekce.

Aplikace je přizpůsobena pro mobilní telefony a tablety. Je k dispozici pro zařízení s operačním systémem Android i iOS. Ke stažení je přes standardní story Google a Apple. Klub FC Viktoria Plzeň bude v nadcházejícím období pracovat na jejím dalším vylepšování a poskytovaných službách divákům.

 Mgr. Václav Hanzlík, PR manažer

FC Viktoria Plzeň, a.s.

Napsat komentář