Hráčem měsíce je Libor Kozák, mezi trenéry byl nejlepší Jozef Weber

Hráčem měsíce za únor byl vyhlášen liberecký útočník Libor Kozák, který se po návratu do České republiky uvedl dvěma góly a jednou asistencí ve třech odehraných zápasech. Mezi trenéry uspěl mladoboleslavský Jozef Weber, který se svým týmem remizoval s Plzní a vyhrál nad Teplicemi a Jabloncem.

Hráč měsíce: Libor Kozák (FC Slovan Liberec)

Libor Kozák

Útočník Libor Kozák strávil většinu své kariéry v zahraničí, takže si svůj premiérový start ve FORTUNA:LIZE paradoxně připsal až ve 29 letech v dresu Liberce. Někdejší útočník Lazia Řím či Aston Villy vkročil do FORTUNA:LIGY a angažmá v Liberci výborně, když ve třech únorových zápasech zaznamenal dva góly a jednu asistenci.

Kozák se prosadil hned ve svém prvním střetnutí, když v 62. minutě zvyšoval na konečných 4:0 proti Příbrami. Proti Baníku vyšel střelecky naprázdno, ale proti Dukle zařídil oba góly Slovanu, a tedy vítězství 2:0. V 60. minutě se nejprve po jeho přihrávce prosadil Hybš a dvě minuty před koncem zvyšoval sám Kozák pěkným obloučkem na 2:0.

Trenér měsíce: Jozef Weber (FK Mladá Boleslav)

Jozef Weber

V zimní pauze nastalo v Mladé Boleslavi mnoho změn, kromě několika odchodů se v Mladé Boleslavi objevilo mnoho nových tváří, převážně šlo o mladé hráče. Po únorových zápasech se zdá, že se změny Boleslavi podařily.

Svěřenci trenéra Webera hned v prvním jarním kole obrali o body druhou Plzeň, se kterou na domácí půdě remizovali 1:1. Následovala výhra v Teplicích 2:0 a naposledy si Středočeši poradili i s Jabloncem, který po velmi zajímavém utkání zdolali gólem z nastavení. Radost a oslavy na mladoboleslavském stadionu zajistila Přikrylova trefa.

Trenér Weber působí v Mladé Boleslavi přesně rok a za tu dobu odkoučoval 34 zápasů, v nichž jeho tým získal 46 bodů.

Štěpán Hanuš, Ředitel komunikace a PR

LIGOVÁ FOTBALOVÁ ASOCIACE

Napsat komentář