Boleslav bude pokračovat úspěšnou hrou!

Utkání 23. kola české FORTUNA:LIGY ročníku 2018-19 1. FC Slovácko – FK Mladá Boleslav se hraje v sobotu 2. března 2019 od 15:00 hodin na Městském fotbalovém stadionu Miroslava Valenty v Uherském Hradišti.

Z dosavadních pětadvaceti vzájemných prvoligových duelů Boleslav nad Slováckem čtrnáct vyhrála. Šest utkání skončilo remízou a pět vyhrálo Slovácko. Celkové skóre 42:21 vyznívá příznivě pro boleslavské fotbalisty.

Jenom jednou, a to před dlouhými čtrnácti lety, nepadl v duelu boleslavských a slováckých fotbalistů ani jeden gól. Nejčastějším výsledkem 2:0 vyhrála Boleslav nad Slováckem šestkrát. Druhým nejčastějším výsledkem je pětkrát 1:0, hrálo se tak třikrát ve prospěch Boleslavi a dvakrát ve prospěch Slovácka.

Z dvanácti utkání o prvoligové body hraných v Uherském Hradišti vyhrálo domácí Slovácko čtyři, hostující Boleslav pět a třikrát se hrálo nerozhodně při skóre 11:14 v boleslavský prospěch.

V dosud sehraných dvaadvaceti ligových mistrácích ročníku 2018-19 Mladá Boleslav nastřílela 40 gólů, o které se podělilo deset boleslavských střelců a jeden soupeř vlastencem: 20 – Nikolay Komlichenko, 4 – Tomáš Přikryl, Ladislav Takács, 3 – Tomáš Ladra, 2 – Petr Mareš, Marek Matějovský, 1 – Adnan Džafič, Lukáš Hůlka, Antonín Křapka, Tiemoko Konaté a do vlastní branky karvinský Janeček.

Trenér Jozef Weber před Slováckem

„Chceme pokračovat hrou, s jakou jsme uspěli ve třech vstupních zápasech do jarní sezóny, a s výsledky, kterými si zlepšujeme postavení v ligové tabulce,“ řekl boleslavský trenér Jozef Weber

Absence pro utkání se Slováckem

Defenzivní hráč Petr Mareš v rekonvalescenci po operaci zlomené zánártní kůstky

Konstruktivní záložník Marek Matějovský v trestu za čtyři napomínání žlutými kartami.

Oddělení komunikace FK Mladá Boleslav
Jiří Koros, manažer komunikace.

Napsat komentář