Soupeře už známe, musíme eliminovat jejich ofenzivu, vědí viktoriáni

Viktoriáni ve středeční dopoledne odletěli do Záhřebu vstříc odvetnému utkání prvního kola vyřazovací fáze Evropské ligy. Den před utkáním s Dinamem vyzpovídali novináři přímo na pražském letišti záložníky Milana Petrželu a Romana Procházku.

Po prvním zápase už viktoriáni vědí, co mohou od chorvatského krále očekávat. „Celý tým je kombinačně silný a nepříjemný v útočné fázi. Budeme se snažit to nějakým způsobem eliminovat a nedávat jim šanci k tomu, aby nás vyřadili,“ říká Milan Petržela. „Do ofenzivy a po krajích jsou velmi silní. Ale víme i o slabinách, například v defenzivě nejsou úplně stoprocentní, můžeme hrozit ze standardních situací. Dinamo musí dát gól, třeba to více otevře a my budeme mít prostor na protiútoky,“ dodává Roman Procházka.

Viktoria bude v Záhřebu postrádat vykartovaného Romana Hubníka. „Bude velmi chybět, ale k fotbalu zranění i karetní tresty patří. My se s tím vypořádáme a uvidíme, jak to trenér poskládá. Kdyby dal na stopera mě, tak se budu snažit odehrát maximum – jako všude,“ říká Procházka. „Určitě to pro nás je ztráta, Hubňa je důrazný a svým způsobem hry na soupeře platí,“ doplňuje Petržela.

V Záhřebu mohou viktoriáni očekávat bouřlivou atmosféru. „Jejich fanoušci to umí a určitě je poženou dopředu. Budou hrát doma a udělají maximum pro to, aby nás vyřadili. Bude to lepší, než aby tam bylo ticho,“ přemýšlí před odletem zkušený krajní záložník. „Bude těžké je bránit, ale doma se nám celkem dařilo soupeře eliminovat. Šance měli, ale nebylo jich až tolik. Víme, co nás čeká a jak je bránit,“ říká Procházka.

Čtsa, zdroj: www.fcviktoria.cz 

Napsat komentář