Těžký úkol Slavie: obstát v lize i v pohárech!

Před  sobotním startem Slavie do jarní části Fortuna ligy si trenér Trpišovský pochvaloval zimní přípravu.  Hned v úvodu tiskové konference však zdůraznil, že jeho tým čeká  nesmírně těžký úkol,  jak důstojně obstát v nejvyšší soutěži i pohárech. 

„Cíle Slavie jsou vždycky nejvyšší, ale  čtyřbodový náskok v ligové tabulce před zbývajícími 16 zápasy zdaleka ještě není rozhodující. Stejně tak nebude rozhodující zápas už příští týden v Plzni. Bude však  důležitý  pro obě mužstva, dost napoví o vyhlídkách v dalším průběhu soutěže. Pro nás nyní bude důležitý každý zápas, první už v neděli proti Teplicím. A pár dní poté nás čeká souboj s Genkem ve vyřazovací části Evropské ligy  a o třetím únorovém víkendu utkání s Plzní. Budou to perné dny“,  říká  Jindřich Trpišovský.

V debatě  přišel na přetřes  případný příchod jabloneckého útočníka Doležala.  Jablonec nejdřív přišel s žádostí o uvolnění Jugase a Mešaniče a Slavie kontrovala s  přestupem Doležala. Je otázka, jak se situace vyvine, ale je takřka vyloučeno, aby za Slavii nastoupil už v sobotu. Pokud by k dohodě došlo, přibyl by  Doležal jako druhý hrotový útočník. Jedničkou pro Slavii je Škoda.

Z nových posil se podle Trpišovského uvedl  nejlépe Ševčík, který mán nakročeno do základní sestavy a v ní zřejmě zůstane Ngadeu, z jehož přestupu do Fulhamu sešlo.

Otazník je nad Matouškem, který v průběhu přípravy byl dvakrát zraněný. Zda zůstane ve Slavii, nebo bude uvolněn na hostování, se rozhodne do 22. února.

Výsledky přípravných zápasů:

19.1.2019

SK Slavia Praha Slavia – FK Ústí nad Labem Ústí n. L. 8:0

22.1.2019

Beijing Sinobo Guoan Beijing Sinobo Guoan – SK Slavia Praha Slavia 0:4

27.1.2019

Red Bull Salzburg (Rak.) Salzburg – SK Slavia Praha Slavia 1:0

28.1.2019

Brentford FC B Brentford FC B – SK Slavia Praha Slavia 0:4

1.2.2019

Rosenborg BK Rosenborg BK – SK Slavia Praha Slavia 0:2

ČTSA (ph), zdroj výsledky: www.slavia.cz

 

Napsat komentář