S lídrem slovenské ligy těsně prohráli!

V semifinálovém utkání Tipsport Malta Cupu 2019, které se hrálo na perfektním trávníku Národního stadionu (National stadium) v maltském hlavním městě Valletta, boleslavští fotbalisté prohráli první poločas. Po přestávce snížili a sahali po remíze, ale Komlichenko neproměnil pokutový kop.

První poločas byli pro soupeřovu branku nebezpečnější fotbalisté Bratislavy, což také vyjádřili dvěma góly. Boleslavští se sice snažili, ale v defenzivní práci si mnohdy počínali nedůsledně.

Už v 5. minutě boleslavské obraně utekl Savičevič, kterého Hašek zastavil faulem, a následný Holmanův trestňák minul Šedovu branku neškodně. V 9. minutě po Ladrově střele a zákroku brankáře Griefa získala Boleslav první roh a vzápětí druhý, ale ani jeden nedotáhla do nebezpečné koncovky. Ve 12. minutě Mašek trestným kopem nastřelil pouze soupeřovu hráčskou zeď. V 16. minutě Čavrič utekl po pravém křídle a jeho zakončení z plného běhu Šeda vytlačil na levou tyč a od ní do zámezí, následný první bratislavský roh Boleslavští snadno ubránili. V 18. minutě po trestném kopu od postranní lajny Takács hlavičkoval nedůrazně a nepřesně.

Ve 20. minutě boleslavskou defenzívu přesprintoval Čavrič a z jeho nezištné přihrávky přes šířku vápna Šporar snadno do odkryté poloviny branky skóroval – 1:0.

Ve 26. minutě se Komlichenkovi nepovedla koncovka a s jeho slabou střelou neměl Grief práci. Z odvetné akce Bratislava navýšila své vedení.

Ve 27. minutě po spolupráci s Medveděvem z pravé stany sprintující Čavrič překvapil boleslavského gólmana Šedu střelou z rohu pokutového území – 2:0.

Do konce poločasu se Boleslavští nezmohli na odpověď a nadále čelili soupeřově ofenzívní aktivitě. Ve 32. minutě Dražič z necelých dvaceti metrů překopl boleslavskou branku. Ve 35. minutě Ladra přihrál podle pravé lajny Klímovi a jeho povedený centr si Přikryl uvnitř soupeřova vápna zpracoval, ale od zakončení jej odstavil důrazný obránce. V 38. minutě Holman z dvaceti metrů minul boleslavskou branku a ve 43. minutě druhý bratislavský roh odvrátil hlavou Takács.

Do druhého poločasu Slovan Bratislava výrazně pozměnil složení mužstva, což se negativně podepsalo na jeho kombinační jistotě. Ve 48. minutě Čavrič po obehrání Nováka u rohového praporku přihrál od koncové lajny Mohaovi, jehož slabou střelu Šeda chytil. V 50. minutě po Matějovského střele získala Boleslav roh, ale k přímému ohrožení protivníkovy branky ho využila. V 55. minutě Mohaovu bombu Šeda vyrazil. V 57. minutě Matějovský kolmou přihrávkou poslal do bratislavské šestnáctky Přikryla, jehož pokus o uvolnění do střelecké pozice skončil rohem. Po jeho rozehrání a Klímově hlavičce se Chaluš s Komlichenkem neprosadili v souboji s bratislavským gólmanem. V 58. minutě musel Šeda vyběhnout mimo šestnáctku, aby zarazil bratislavský útok. V rozmezí pěti minut (60.-65.) zahodil bratislavský Strelec tři šance, když netrefil Šedovu branku z malého vápna nohou ani hlavou.

V 66. minutě nejpovedenější kombinační akci boleslavského týmu v průběhu tohoto utkání zakončil po narážečce s Komlichenkem přízemní střelou podle brankáře gólově Fulnek – 2:1.

V 70. minutě nedorozumění boleslavského stopera Hájka s brankářem Šedou skončilo naštěstí jen rohovým kopem soupeře. V 72. minutě po Matějovského rohu Takács hlavičkoval nad bratislavskou branku. V 83. minutě s Komlichenkovou střelou z otočky měl plné rukavice práce bratislavský brankář Šulla, když míč směřující k levé tyči vyrazil. Boleslavští se Fulnekovým gólem vrátili do zápasu a s vidinou možného postupu do finále se snažili o vyrovnání. Naráželi však na zkonsolidovanou bratislavskou defenzívu a pět minut před koncem promarnili největší šanci zápasu.

Když Ljubičič podrazil na kraji vápna Takácse, tak maltský sudí Mario Apap bez váhání nařídil v boleslavský prospěch penaltu, kterou však v 85. minutě Komlichenko nedal, neboť jeho slabou ránu k levé tyči Šulla vyrazil.

Protože se Boleslavští v příští minutě neprosadili ani z rohu a v 88. minutě další nadějnou akci zastavili rozhodčí kvůli Fulnekovu ofsajdu, prohráli těsně s lídrem slovenské ligy a v pondělí si zahrají proti druholigovému Táborsku jen o třetí místo v letošním ročníku Tipsport ligy.

ŠK Slovan Bratislava – FK Mladá Boleslav 2:1 (2:0)

ŠK Slovan Bratislavav: Greif (46. Šulla) – Medveděv (46. Apau), Laczkó (46. Bajrič), Božikov (46. Ljubičič), Suchockij (80. Tóth) – Savičevič (46. Rabiu), de Kamps (46. Nono) – Čavrič (72. Jackuliak), Holman (46. Strelec), Dražič (46. Moha) – Šporar (46. Cmiljanič).

FK Mladá Boleslav: Šeda – Klíma, Šušnjar (46. Hájek), Chaluš, Hašek (46. Daniel Novák) – Takács, Hubínek (46. Matějovský) – Ladra (80. Tataev), Mašek (46. Fulnek), Přikryl (68. Ewerton) – Komlichenko.

Góly: 20. Šporar, 28. Čavrič – 66. Fulnek. Rozhodčí: Mario Apap – Paul Apap, Ivan Casha.

Čtsa, zdroj, Oddělení komunikace FK Mladá Boleslav
Jiří Koros, manažer komunikace,

Napsat komentář