ROZHODNUTÍ PŘEDSEDY DK ELH – MARTIN PLÁNĚK (BK MLADÁ BOLESLAV), JAN VÝTISK (HC VÍTKOVICE RIDERA), HC ŠKODA PLZEŇ

Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík se ve zkráceném řízení zabýval zákrokem hráče Martina Pláňka na protihráče Jana Schleisse, za který mu byl v utkání BK Mladá Boleslav – HC Vítkovice Ridera (26. 12. 2018) uložen větší trest na 5 minut a osobní trest do konce utkání za Naražení zezadu.

Na základě videozáznamu shledal, že ačkoli zákrok směřoval na protihráče, který byl v držení kotouče a nedostatečně vyhodnotil své postavení ve hře, hráč ho vedl zezadu, ve vysoké nájezdové rychlosti a se značnou cílenou razancí. Neučinil přitom nic, aby důsledky střetu minimalizoval, třebaže si musel být zranitelného postavení protihráče v blízkosti mantinelu vědom. Předseda disciplinární komise ELH proto potrestal hráče Martina Pláňka (BK Mladá Boleslav) nepodmíněným zastavením činnosti na jedno soutěžní utkání, přičemž přihlédl k tomu, že nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán a že protihráč utkání dokončil. Záznam zákroku najdete na https://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/6282.

Předseda disciplinární komise ELH se ve zkráceném řízení zabýval rovněž zákrokem hráče Jana Výtiska na protihráče Martina Berana, za který mu byl v utkání HC Vítkovice Ridera – HC Sparta Praha (21. 12. 2018) uložen větší trest na 5 minut a osobní trest do konce utkání za Faul kolenem. V tomto případě nedospěl z dostupných záběrů k závěru, že by k zásahu kolenem skutečně došlo. Otočení hráče, jeho následný pád na ledovou plochu a zranění byly pravděpodobně důsledkem střetu bruslemi. Předseda disciplinární komise ELH proto řízení s hráčem Janem Výtiskem (HC Vítkovice Ridera) zastavil. Záznam zákroku najdete na https://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/6263.

Klubu HC Škoda Plzeň uložil předseda disciplinární komise ELH finanční pokutu ve výši 5 000 Kč za přestupek Urážky, hrubé chování a slovní napadení, kterého se při utkání HC Kometa Brno – HC Škoda Plzeň (21. 12. 2018) dopustil Jaroslav Špaček. Řízení bylo vůči klubu vedeno především z toho důvodu, že v přihlášce k soutěži ani v registru trenérských smluv není funkce Jaroslava Špačka nijak definována, klub nicméně za jednání všech fyzických osob, které jsou při utkání na hráčské střídačce přítomny, zodpovídá.

Praha, dne 27. 12. 2018

PhDr. Zdeněk Zikmund, tiskový mluvčí

Napsat komentář