Vítězství Plzně ve Zlíně po osmi minutách!

Fotbalisté Plzně v 18. kole FORTUNA:LIGY zvítězili bez problémů na hřišti Zlína 2:0. Zaslouženou výhrou a ztrátu, tak snížili na vedoucí Slavii, na jediný bod. Ale Pražané mají k dobru sobotní zápas s Mladou Boleslaví. Viktoria těžila hodně v prvních minutách z aktivního vstupu do zápasu, kdy po osmi minutách a hezkých kombinačních akcí, vedla po gólech Tomáše Chorého a Jana Kovaříka.

Zlín začal zápas dost defenzivně a tak ho Plzeň tvrdě potrestala. Ve 3. minutě nacentroval míč z levé strany před branku Kovařík, kde našel po chybě domácí obrany volného Chorého, který z voleje otevřel skóre.

Po pěti minutách se viktoriáni radovali podruhé, když po hezké kombinaci Chorého a Čermáka poslal Havel míč na druhou stranu velkého vápna, kde nabíhající a volný Kovařík, překonal tvrdou střelou pod břevno brankáře Dostála.

Zlín se od prvních minut zápasu vůbec nedostal do žádné šance, toho plně využívali hosté, kteří rychlou kombinací a centry neustále ohrožovali domácí branku. Ve 22. minutě mohli plzeňští navýšit vedení na tři branky. Po zaváhání při rozehrávce Bači se Plzeň dostala do nebezpečné šance, jenže Petržela po úniku v gólové pozici přestřelil branku. Na druhé straně se přesto domácím povedlo ohrozit brankáře Hrušku, kdy se ze standardní situace snažil skórovat hlavou Gajič. Ale hostující brankář jeho snahu zlikvidoval.

O pár minut později Bartošákova střela z velkého vápna se dostala k Holíkovi, jehož dorážku vychytal plzeňský gólman.

Do druhé poloviny zápasu otevřel Zlín více hru, na hrot k Vyhnalovi se vysunul Hronek a domácí se dostali několikrát do šance. Bartošák přesným centrem z levé strany našel volného Hronka, který zaváhal a míč vůbec netrefil. Následně z protiútoku měla Plzeň také šanci, když Kovaříkův přímý kop vyrazil na rohový kop brankář Dostál.

V závěru zápasu se ještě snažil Bartošák o snížení nepříznivého výsledku, ale jeho střelu plzeňský gólman Hruška, perfektním zákrokem vyrazil a hned zlikvidoval. Zlín ze své aktivity nepolevil, jenže snaha o vyrovnání postrádala finální zakončení. Naopak obrana Plzně si výhru nakonec uhlídala.

Trenér Michal Bílek, Petr Jiráček po utkání:

Trenér Pavel Vrba, Tomáš Chorý po utkání:

FC Fastav Zlín – FC Viktoria Plzeň 0:2 (0:2)

Branky: 3. Chorý, 8. Kovařík. Rozhodčí: Lerch – Kříž, Myška. ŽK: Matejov, Jiráček – Petržela. Diváci: 3 472.

Zlín: Dostál – Bačo (85. Železník), Buchta, Gajič – Matejov, Podio, Jiráček, Bartošák – Hronek, Libor Holík (79. Jakubov) – Vyhnal. Trenér: Bílek.

Plzeň: Hruška – Havel, Pernica, Hubník, Kovařík – Petržela (77. Ekpai), Hrošovský, Čermák (81. Hořava), Procházka, Kopic – Chorý (89. Řezníček). Trenér: Vrba.

Čtsa, foto: www.fcviktoria.cz

 

Napsat komentář