Trenér Šilhavý doplnil reprezentaci o pět hráčů!

Trenér české fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý povolal dodatečně k přípravnému zápasu v Polsku a závěrečnému utkání Ligy národů se Slovenskem v Praze šest hráčů, nováčka a útočníka Martina Doležala, obránce Patrizio Stronati, Daniela Pudila a záložníky Martina Frýdka, Jiřího Skaláka a Ladislava Krejčího. Z důvodu zranění bude scházet v nominaci Jan Kopic a Jaromír Zmrhal.

Velkým překvapením byla nominace Doležal, který se poprvé dočkal premiérové pozvánky do reprezentace. Jablonecký útočník se po zranění vrátil do Severočeského týmu, v posledních třech ligových zápasech vsítil tři góly. Doležal tak nahradil nejlepšího střelce Michaela Krmenčíka, který si nepříjemně zranil koleno, což ho vyřadilo ze hry do konce sezony.

„Martin pokračuje ve stejném herním stylu po uzdravení. Od začátku nové sezóny byl velice aktivní a dával góly. V tom pokračuje po zranění, bez velkých problémů, takže se opět gólově prosazuje. Jablonec v současné době hraje dobrý fotbal, takže věřím, že bude střílet góly a v kabině je dobrá nálada,“ řekl médiím na srazu národního týmu Šilhavý.

Ostravský stoper Stronati byl opět po dobrých výkonech, dodatečně povolán na sraz reprezentace pod novým koučem Šilhavým. Třiadvacetiletý italský obránce, zatím za národní A tým nestartoval. Sparťanský defenzivní záložník Frýdek se vrací do české reprezentace poprvé od března, kdy se představil v národním týmu v rámci přípravného turnaje v Číně.

Povoláni byli další hráči, kteří nebyli delší dobu nominováni, obránce Pudil z anglického druholigového Sheffieldu Wednesday a záložníci Skalák z anglického druholigového Millwallu, útočník Krejčí z italské Boloni, kteří nahradili zraněného Kopice a Zmrhala.

„Chtěli jsme ještě povolat Bořila jenže, ten se bohužel včera zranil, takže místo něho se dostavil Pudil. Do středové řady přišel Frýdek, který nahradil Tondu Baráka,“ uvedl Šilhavý. „Krejčí se Skalákem v současné době za svůj tým nastupují, takže dostali důvěru. Věřím, že jejich herní kvalita a dlouhodobé zkušenosti ze zahraničních soutěží pomohou národnímu týmu,“ dodal Šilhavý.

„Některé hráče z náhradníků rovněž vyřadily zdravotní problémy, zranění totiž k fotbalu patří. Těžko něco naděláme, abychom to napravili. Takže do zápasů jsme povolali jiné hráče, ať se ukážou v boji o výhru,“ doplnil Šilhavý.

Přípravné utkání s Polskem se odehraje ve čtvrtek v Gdaňsku, v pondělí poslední utkání Ligy národů v pražském Edenu proti Slovensku, ve kterém budou Češi bojovat o udržení druhého místa ve skupině B1, zároveň odvrátit hrozbu sestupu do nižší Ligy C. V prvních dvou zápasech pod vedením trenéra Šilhavého vyhrál národní tým v listopadu se Slovenskem v Trnavě 2:1, ale následně prohrál 0:1 na Ukrajině.

Reprezentanti absolvují v pondělí v rámci srazu, první trénink v Praze, do Polska odletí ve středu. „V prvním videu bude analýza našeho posledního zápasu s Ukrajinou. Další den bude příprava na Polsko, která bude zaměřena na přípravný zápas, ve kterém uvidíme hráče proti silnému soupeři. Současně to bude příprava na Slováky, následně v pátek na kvalifikaci mistrovství Evropy,“ dodal kouč.

Příprava: Polsko – ČR, 15. listopadu 18:00, Gdaňsk

Liga národů: ČR – Slovensko, 19. listopadu 20:45, Praha – Eden

Čtsa, audio, foto: www.sportovnizurnal.cz

Napsat komentář