Kornfeil zůstal po incidentu bez bodů!

Trápení Velkou cenou Malajsie pokračovalo pro Jakuba Kornfeila také v neděli. Přesto, že se z nevýhodné startovní pozice dokázal prokousat startovním polem, incident na trati jej nakonec připravil o možnost zisku dalších bodů.

Jakub do závodu odstartoval ze sedmé řady díky penalizaci Adama Norrodina. Po startu se zařadil do osmnáctičlenného vláčku na čele závodu. Krůček po krůčku v této skupině získával místo po místě a ve finálních fázích závodu už mohl pomýšlet na umístění v elitní desítce. Jenže tři kola před koncem přišel předčasný konec. V nájezdu do poslední zatáčky okruhu Sepang International Circuit se pod našeho jezdce snažil dostat domácí Adam Norrodin. Nezvládl ale brždění a upadl na přední kolo. Jeho motocykl zasáhl i Kornfeilův stroj a boj o body byl u konce. Jakub sice motorku zvedl a závod dokončil, byl to už ale jen symbolický konec malajské Velké ceny, ze které nakonec jezdec stáje Redox Pruestel GP odjíždí s prázdnou. V šampionátu mu stále patří osmá pozice. Jestli se dokáže posunout na sedmou příčku před Gabriela Rodriga, na kterého ztrácí pouhý bod, uvidíme už za dva týdny při posledním podniku letošní sezóny na okruhu Ricarda Torma ve Valencii.

Jakub Kornfeil: „V závodě jsem se cítil velice dobře. Motorka byla skvělá. Krůček po krůčku jsem se dostával skrze startovní pole až do bodu, kdy už to nešlo tak rychle. Tři kola před koncem při nájezdu do poslední zatáčky Adam Norrodin brzdil hrozně pozdě a když jsem ho viděl vedle mě, bylo mně jasné, že to nemůže dopadnout dobře. Ujel mu předek a vzal s sebou i mě. Motorku jsem ještě zvednul a dojel, ale to už moc nehrálo roli. Moc mě tato nula mrzí, protože to byla další šance, jak stáhnout nějaké body na Rodriga a Caneta, kteří dnes taky nebodovali. Myslím, že jsme během závodu zaznamenali slušný posun, což je pozitivní. Velký dík patří týmu za skvěle nachystanou motorku. Teď nás bude čekat odpočinek a pak už všechny síly upnout na Valencii, kde ještě budeme mít co dělat.“

Kornfeil se smiřuje až s osmou řadou

Velká cena Malajsie pro našeho závodníka Jakuba Kornfeila nezačala vůbec dobře. Už od volných tréninků se trápí a trápení pokračovalo bohužel také v kvalifikaci. Vleklé problémy vyústily až v osmou startovní řadu.

Kvalifikace na Velkou cenu Malajsie v podání Jakuba Kornfeil byla zklamáním. Po čtvrtém místě v Austrálii nedokázal zopakovat obdobný výsledek a do nedělního závodu tak odstartuje z hloubi startovního pole. V prvním ze třech vyjetí Kornfeil zaznamenal nejlepší čas 2:14.098 a byl průběžně třiadvacátý. Po vyjetí zpět na trať si polepšil na čtnáctou pozici s časem 2:13.679. Následovala poslední zastávka v boxech, když časomíra ukazovala několik minut do konce. Zbývala možnost jednoho rychlého kola, ve kterém si Kubajz sice vylepšil své dosavadní maximum na 2:13.644. V konečném součtu z toho však bylo pouhé 22. místo a osmá řada na roštu.

Jakub Kornfeil: „Dnešní kvalifikace je jedno velké zklamání. Moc se omlouvám týmu, protože dneska jsem určitě nezajel to, na co mám. Ve druhém vyjetí jsem zajel sám čas 2:13.679, který byl ale ještě hodně daleko za limitem. Během další zastávky v boxech jsme udělali pár změn na motorce, které podle mě funguje velmi dobře. V poslední fází kvalifikace – posledním rychlém kole, jsem sice ukrojil něco málo ze svého času. Pořád to ale bylo málo na změnu pozice. Ještě jednou moc díky týmu, protože motorka dneska měla určitě na rychlejší kolo. Vím, že na závod je připravená velice dobře, takže doufám, že najdu dobrý rytmus a poperu se o slušnou porci bodů.“

Čtsa, Martin Jančálek,

 

Napsat komentář