FORTUNA:LIGA a FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA vyhlásila nejlepší hráče a trenéry měsíce října

Tři zápasy, tři výhry, skóre 9:2 a první místo v tabulce FORTUNA:LIGY. Taková je bilance pražské Slavie za právě skončený říjnový měsíc. Forma přinesla sešívaným nejen vedoucí pozici v tabulce FORTUNA:LIGY, ale také ocenění na individuálním poli – anketu Hráč a trenér měsíce ovládli záložník Miroslav Stoch a trenér Jindřich Trpišovský.

Hráč měsíce: Miroslav Stoch (SK Slavia Praha)

Slovenský záložník je prvním oceněným hráčem Slavie v anketě Hráč měsíce v této sezóně. Devětadvacetiletý fotbalista má v současné době velkou formu, patří ke klíčovým hráčům mužstva, což dokazuje i svou produktivitou. Stoch aktuálně drží sérii čtyř zápasů v řadě se vstřeleným gólem.

V říjnu Stoch přispěl krásným gólem z dálky a jednou asistencí k vysoké výhře nad Příbramí (4:1) a poté střelou z přímého kopu rozhodl duel v Liberci (1:0). V předešlém kole se na výhře nad Duklou (4:1) podílel dokonce dvěma přesnými zásahy.

Trenér měsíce: Jindřich Trpišovský (SK Slavia Praha)

Bývalý trenér Žižkova či Liberce je oceněn v anketě Trenér měsíce v této sezóně už podruhé. Poprvé tomu bylo v červenci, kdy se svým týmem neztratil ani bod, a podruhé právě za říjen, kdy svůj tým dovedl k výhrám nad Příbramí (4:1), Libercem (1:0) a Duklou (4:1). To vše navíc při velmi přesvědčivých výkonech.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Říjnovou anketu LFA o nejlepšího fotbalistu a kouče FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY ovládli dva Davidové. Ten z Českých Budějovic – Ledecký – vsítil během tří utkání hned pět branek a stihl se blýsknout i hattrickem. Dynamo je díky jeho trefám na čele soutěže. Jen o tři body zpět se drží pod taktovkou teprve pětatřicetiletého Davida Oulehly Varnsdorf. Severočeši dosud pod vedením nadějného trenéra inkasovali jen šest branek a mají vůbec nejméně porážek ze všech účastníků soutěže.

Hráč měsíce – David Ledecký (SK Dynamo České Budějovice)

Tři zápasy, pět branek. Taková byla říjnová bilance českobudějovického kanonýra Davida Ledeckého, díky jehož přesným zásahům aktuálně Dynamo vévodí FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE. Pětadvacetiletý útočník načal svůj měsíční gólový účet v Sokolově, kde České Budějovice zvítězily 2:0, to nejlepší ale mělo teprve přijít.

Ostrými pálil rodák z Brandýsa nad Labem především ve šlágru 12. kola, v němž Dynamo přivítalo v souboji exligistů na domácím stadionu ambiciózní Hradec Králové. Ledecký, jenž strávil poslední dvě sezóny v Polsku, sestřelil Votroky hattrickem! A aby toho nebylo málo, zapsal se Ledecký do střelecké listiny také na půdě nováčka z Chrudimi, kde trefou ze 74. minuty zachraňoval remízu. Říjnovou formu si ostatně udržuje i nadále – o víkendu načal gólem pět kol neporaženou Jihlavu, skóroval již v šestém utkání v řadě a zaokrouhlil svůj letošní účet na deset tref, což z něj dělá nejlepšího střelce F:NL.

Trenér měsíce – David Oulehla (FK Varnsdorf)

V létě převzal kormidlo na střídačce Varnsdorfu, který pod jeho taktovkou nepřestává udivovat. Řeč je o mladém kouči Davidu Oulehlovi, jenž se na sever Čech přesunul ze Žižkova. Pětatřicetiletý trenér s Varnsdorfem uhrál za 14 kol celkem 26 bodů, což je jen o tři body méně, než kolik zatím získalo vedoucí duo České Budějovice – Jihlava. Ovoce přináší zejména poctivá defenzíva, která dosud inkasovala jen šest branek! Díky tomu letos odešel Varnsdorf z utkání bez bodu jen ve dvou případech a má tak vůbec nejméně porážek ze všech účastníků FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY!

V říjnu Severočeši přemožitele nenašli. Oulehla nejprve s Varnsdorfem uspěl v pikantním souboji proti svému bývalému zaměstnavateli ze Žižkova (3:1) a následně přivezl se svými svěřenci bod z Vlašimi (1:1). Měsíc završil Varnsdorf důležitou výhrou nad nebezpečným Ústím (1:0). Dlouho to byla právě Arma, kdo platil za největší letošní senzaci soutěže, Ústí ale pomalu vyklízí pozice, a tak roli „severočeského zázraku“ převzal právě Oulehlův Varnsdorf, který i se znatelně nižším rozpočtem ze čtvrté pozice zdařile nahání největší aspiranty na postup. A že v tom hodlá pokračovat naznačil i v posledním kole, kdy uspěl na hřišti Prostějova.

Štěpán Hanuš,  Ředitel komunikace a PR

LIGOVÁ FOTBALOVÁ ASOCIACE

Napsat komentář