Ostřejší diskuze zabrala a Praha otočila duel s Jihlavou

Praha – Sedm světových šampionů vytáhl kouč Staropramenu Praha Václav Socher k domácímu utkání šestého kola Superligy malého fotbalu proti Jihlavě. Zpočátku sice obhájce titulu ztrácel, ale po přestávce ukázal sílu a zvítězil 7:4.

Vedle pěti seniorských světových šampionů z Tuniska oblékli pražský dres také dva čerství mistři světa do 21 let v malém fotbale – Břetislav Tvrzník a premiérově také Tomáš Jelínek. „Byl to pro mě úplně nový zápas, protože jsem Superligu nikdy předtím nehrál. Na začátek šlo o těžké utkání, soupeře i podmínky, ale jsem rád, že byla moje premiéra vítězná,“ radoval se Jelínek, který světový titul oslavil začátkem října. „Někdo na něj ještě řekne narážku, už je to však za námi. Jedu dál a snažím se podávat patřičné výkony, když máme nad sebou, že jsme mistři světa,“ doplnil.

Praha přitom s Jihlavou brzy prohrávala o tři branky, když se dvakrát trefil Zdeněk Kučera a po něm další seniorský světový šampion z Tuniska Daniel Kavka. Do přestávky pouze snížil Tvrzník. „Jsme zklamaní. Měli jsme utkání velmi dobře rozehrané. Vedli jsme 3:0, potom jsme však dostali gól skoro z nešance. Mohli jsme ještě dvě branky přidat a poločas by skončil 5:1, jelikož jsme však šance nedali, bylo to 3:1. Domácí pak asi víc zapnuli a my polevili,“ uvažoval jihlavský hráč Antonín Plichta.

Po přestávce domácí výběr skóre otočil, když se dvakrát trefil nováček Miroslav Verner a jednou David Pozníček a Pavlem Slánským. „Myslím, že ve druhém poločase jsme polevili, prohrávali jsme osobní souboje a Praha nás trochu přitlačila. Její hráči se začali hádat, jak prohrávali, potom se dali do kupy. Přidali a my polevili, mysleli jsme si, že to máme ve svých rukách a neměli jsme,“ litoval Plichta.

Domácí celek pak ještě zvýšil po brankách Pavla Šultese a Michala Saláka, za Jihlavu pouze korigoval Kavka. „V první půli hráli Jihlavští docela dobře, nám se nedařilo v koncovce, měli jsme nějaké ztráty. Pak jsme si řekli, že zamakáme, že potřebujeme všechno vyhrát. Změnilo se to, ve druhé půli jsme fakt zapnuli a obrátili jsme utkání z 0:3 na 7:3, takže paráda,“ radoval se univerzál Jelínek.

Obhájce titulu po dvou prohrách zvítězil a po pěti utkáních ztrácí ze třetí pozice v tabulce šest bodů na druhé Brno. Ještě o tři víc získalo vedoucí Blanensko, také ovšem odehrálo o zápas víc. „Praha má nejvyšší cíle. Kluci jsou výborní, klidní, mají zkušenosti a velmi silný tým,“ poznal pražský mladík.

Jihlavě patří pátá pozice, na svého posledního přemožitele ztrácí dva body. „Máme mužstvo na vyšší příčky, ale ztratili jsme třeba v Mostě, kde jsme na penalty prohráli. Příští pondělí máme Pardubice, musíme zabrat, abychom je porazili a udrželi se v kontaktu do třetího místa,“ nabádal Plichta.

Staropramen Praha – Jihlava 7:4 (1:3)

Branky a nahrávky: 28. Tvrzník (S. Mařík), 31. Pozníček (Šultes), 43. Verner (Jelínek), 48. Verner (Pozníček), 53. Slánský (Pozníček), 55. Šultes, 56. Salák (Hakl) – 16. Kučera (Plichta), 22. Kučera (Plichta), 24. Kavka (Demeter), 59. Kavka (Kučera). Rozhodčí: Kubečka – Šťástka. ŽK: Kavka (Jihlava). Diváci: 10.

Praha: Jaroslav Bellada – Stanislav Mařík, František Hakl, David Pozníček, Michal Salák, Břetislav Tvrzník, Michal Uhlíř, Tomáš Jelínek, Miroslav Verner, Pavel Slánský, Pavel Šultes.

Jihlava: David Kubica – Daniel Kavka, David Lacina, Antonín Plichta, Zdeněk Kučera, Jakub Göth, Robin Demeter, Radim Šuta.

Jaroslav Kára tiskový mluvčí,

Napsat komentář