Boleslsv po porážce na Spartě musí přidat na důrazu!

Utkání 13. kola české FORTUNA:LIGY ročníku 2018-19 FK Mladá Boleslav – Boheminas Praha 1905 se hraje v sobotu 27. října 2018 od 15:00 hodin na mladoboleslavském Městském stadionu.

Mladá Boleslav s vršovickými Bohemians v dosavadních osmnácti utkáních o prvoligové body osmkrát vyhrála, pětkrát remizovala a pětkrát prohrála při příznivém souhrnném skóre 25:19, což činí průměr 2,44 gólu/utkání.

Z osmi boleslavských vítězství bylo pět na domácím trávníku, jedno před šesti roky ve vršovické Synottip Aréně, kde tehdy Bohemians hráli svá domácí utkání, a dvě ve vršovickém Ďolíčku (v říjnu 2016 a v květnu 2018).

Boleslav doma Bohemians neporazila ve třech posledních z devíti zápasů, tři body naposledy získala před čtyřmi roky v pátek 31. října 2014 těsnou výhrou 1:0, když jediný gól dal Tavares. Z devíti utkání na mladoboleslavském trávníku domácí Boleslav vyhrála pět, Bohemians dvě a nerozhodně skončila dvě.

Nejčastějším výsledkem byla remíza 1:1. Skončilo tak pět duelů z osmnácti vzájemných utkání, dvakrát v Mladé Boleslavi a třikrát na hřišti Bohemians.

V dosud sehraných dvanácti ligových mistrácích ročníku 2018-19 Mladá Boleslav nastřílela 25 gólů, o které se podělilo osm boleslavských střelců a jeden soupeř vlastencem: 11 – Nikolay Komlichenko, 3 – Ladislav Takács, 2 – Tomáš Ladra, Petr Mareš, Marek Matějovský, Tomáš Přikryl, 1 – Lukáš Hůlka, Tiémoko Konaté, a do vlastní branky karvinský Janeček.

Z disciplinárních důvodů byl z boleslavských fotbalistů mimo hru zatím jen Marek Matějovský, který pykal jeden zápas za vyloučení v závěru utkání Boleslav – Ostrava 2:2. V ohrožení trestu za čtyři napomenutí žlutými kartami je trojice Nikolay Komlichenko, Tiémoko Konaté a Petr Mareš.

Trenér Jozef Weber před Bohemians:

„V porovnání s vysokou porážkou na Spartě musíme doma přidat na důrazu a pohybu, zpřesnit kombinaci a zvýšit úsilí v touze po úspěchu,“ prohlásil boleslavský trenér Jozef Weber.

Absence pro utkání s Bohemians

Obránce Tomáš Fabián rekonvalescence po operaci menisku v kolenním kloubu

Oddělení komunikace FK Mladá Boleslav
Jiří Koros, manažer komunikace
Čtsa, www.fkmb.cz

Napsat komentář