ROZHODNUTÍ PŘEDSEDY DK ELH – M. TRÁVNÍČEK (HC VERVA LITVÍNOV), J. ČERNOCH (HC SPARTA PRAHA), L. ČERMÁK (KOMETA BRNO)

Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík se na základě podnětu klubu HC Sparta Praha zabýval ve zkráceném řízení zákrokem hráče Michala Trávníčka na protihráče Petra Vránu v utkání HC Sparta Praha – HC Verva Litvínov (23. 10. 2018). Na základě videozáznamu shledal, že hráč se zjevně dopustil přestupku, když zasáhl protihráče, který se chystal ke střídání, rukavicí do oblasti břicha. Zákrok, při kterém protihráč nebyl zraněn, nebyl nicméně tak agresivní ani závažný, aby vyžadoval dodatečného potrestání a předseda disciplinární komise ELH proto řízení s hráčem Michalem Trávníčkem (HC Verva Litvínov) zastavil.  

Záznam zákroku najdete na http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/5599.

Předseda disciplinární komise ELH se ve zkráceném řízení zabýval na základě podnětu klubu HC Verva Litvínov rovněž zákrokem hráče Jiřího Černocha na protihráče Jiřího Hunkese ve stejném utkání. Dospěl k závěru, že zákrok směřoval primárně do oblasti zad, přičemž k zásahu hlavy či krku došlo až sekundárně, v důsledku sklouznutí, a že na zákrok proto nelze pohlížet jako na Zásah do oblasti hlavy nebo krku. Ke zdravotním následkům přispěl i protihráč tím, že krátce před střetem, který byl předvídatelný, ve snaze odehrát špičkou hole kotouč výrazně snížil těžiště a omezil tak možnosti vlastní obrany. Předseda disciplinární komise ELH proto řízení s hráčem Jiřím Černochem (HC Sparta Praha) zastavil.

Záznam zákroku najdete na http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/5598.

Předseda disciplinární komise ELH se na základě podnětu klubu PSG Berani Zlín zabýval zákrokem hráče Leoše Čermáka na protihráče Antonína Honejska, za který mu byl v utkání Kometa Brno – PSG Berani Zlín (24. 10. 2018) uložen menší trest za Faul loktem. Po prostudování videozáznamu shledal, že hráč se přestupku dopustil, z dostupných záběrů však nelze mimo jakoukoli pochybnost potvrdit, že by při zákroku došlo primárně k zásahu oblasti hlavy nebo krku. Z videozáznamu je naopak zřejmé, že zákrok nebyl veden z takového úhlu, aby se na něj protihráč nemohl připravit a že si byl hráčova pohybu vědom, přičemž ani intenzita a charakter zákroku nebyly takové, aby vyžadovaly potrestání nad rámec trestu uloženého rozhodčími k utkání, byť nešťastnou shodou okolností došlo při střetu helem ke zranění dalšího protihráče Davida Noska. Předseda disciplinární komise ELH proto řízení s hráčem Leošem Čermákem (Kometa Brno) zastavil.

Záznam zákroku najdete na http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/5597.

Praha, dne 25. 10. 2018

PhDr. Zdeněk Zikmund, tiskový mluvčí

Napsat komentář