Češi se intenzivně připravují na Slováky!

Čeští fotbaloví reprezentanti se připravují v pražském Edenu na závěrečné dva zápasy ve skupině Ligy národů, pod novým trenérem Jaroslavem Šilhavým proti Slovensku, které se odehrají v sobotu 13. října v Trnavě a 16. října v úterý na Ukrajině. Do týmu byl povolán dodatečně stoper ostravského Baníku Patrizio Stronati, který nahradil Lukáše Hejdu z důvodu zraněného lýtka.

Stronati byl nominován jako náhradník, ale nakonec se dočkal první pozvánky do reprezentačního A-týmu. Třiadvacetiletý stoper již v minulosti, prošel několika mládežnickými národními celky.

„Nominaci jsem rozhodně nečekal. Pro mě to bylo velké překvapení. Dokonce jsem si myslel, jestli to nebyla nějaká sranda od kluků,“ řekl Stronati.

„Moc se těším, bude to pro mě výborná zkušenost, hlavně velká motivace do další práce. Zřejmě byl letní návrat do Baníku správný. Kdybych se dostal aspoň v jednom z utkání na minutu do hry, určitě budu nadšený,“ doplnil Stronati.

„V přípravě na zápasy jsme si rozebrali nějaké věci z předchozích repre srazů. Ukázali jsme si vstřelené góly, teď nás čeká tvrdá příprava na Slovensko, zatím jsme měli náznaky taktických věcí. Na odpoledním tréninku nás čekají standardní situace,“ řekl novinářům obránce Ondřej Kúdela.

„Zatím se seznamujeme s taktikou, jakou chce trenér praktikovat v průběhu zápasů. Takže uvidíme, jaká bude nominace na sobotní zápas, necháme se překvapit,“ dodal útočník Patrik Schick.

Národní tým se bude v Praze připravovat do čtvrtka, pak odcestuje do Bratislavy a následně do Trnavy, dějiště sobotního utkání. V úterý se čeští reprezentanti představí v Charkově proti Ukrajině, která v úvodním utkání skupiny Ligy národů vyhrála v Uherském Hradišti s českým týmem 1:2. Následně v přípravném zápase v Leningradě, utrpěl národní celek debakl 1:5 proti Rusku. Po tomto neúspěšném zápase se rozhodl trenér Karel Jarolím ukončit koučování národního mužstva. Novým trenérem se stal Jaroslav Šilhavý po jednání s vedením FAČR.

Bořek Dočkal, Tomáš Vaclík, Patrik Schick, Ondřej Kúdela před utkáními!

Čtsa, foto, audio,

Napsat komentář