Carboniacup v neděli chystá exkluzivní finále v Mostě!

Skutečně velmi pěknou podívanou připraví svým fanouškům motorsportu klubový seriál Carboniacup, který své finálové klání posledního letošního sedmého závodu nasměřoval na 14.10. do Mostu, kde na zdejší trati ho uvidí diváci už potřetí a zároveň letos naposledy.

Plné startovní listiny závodu s názvem garanta dne Lutopol Day napříč všemi skupinami lákají diváky, ti i tentokrát mají na závody vstup zdarma. Zatím je ve čtyřech skupinách přihlášeno ke startu 103 jezdců a vozů i z Rakouska, Švýcarska, Itálie, Německa i Slovenska.

Pojďme se v krátkosti podívat, co nás v neděli tedy čeká a nahlédnout do startovních listin.

Skupina A upravených cestovních vozů přivítá juniory Moniku Podhradskou a Matěje Chabra tedy skoro domácí piloty, kteří teprve své závodní schopnosti rozvíjejí na slabších vozech. Sven Landwehr a Thomas Roth z Německa přijedou s Ladou 2105, Ivo Král s Peugeotem 106, Jiří Zeman s Hondou CRX, Karel Hrabáň s BMW 130i, či Petr Majer a Michal Makeš s Renaulty Clio cup ze stáje Mičánek Motorsport.

V silnější části skupiny A+ pojede jezdec od Šenkýř Motorsport – Otto Svoboda na BMW, Ferrari F430 a 550 Maranello Lubomíra Světinského a Jiřího Sedláka, Milan Valášek s Ginnetou G50 GTR, Radim Adámek s BMW M3 E36, nebo také Lamborghini Huracan s Liborem Dvořáčkem.

Skupina B sériových vozů předvede Pavla Zemana s Mazdou RX8, Miroslava Beera se Subaru Impreza, Libora Šajnera s Toyotou GT86, hned čtyři vozy Alfa Romeo ze stáje Elba Racing a to T.Beneše, L.Kaňku, L.Liebzeita a nováčka M. Pavla, vozy BMW Petra Moučky, O. Krupky, Z. Čurdy a L.Valdmanna, nebo také nováčka Ondřeje Zahradníčka na Audi TT a Standu Šedivce s Corvette ZR1.

Skupina C speciálních vozů a prototypů pohostí nejen známé velké bratry motokár Performery a Pacemakery s bývalým mistrem Rakouska Karlem Heinzem Matzingerem, Gottfriedem Hatzem, Thomasem Marggrafem, D. Hentschelem, F. Franzem, F. Neidhartem či Italem Carlo Chermazem, ale také přijedou čtyři prototypy PRC ze Sports Car Challenge jezdců P. Kormanna, R. Hoffmanna, Jasmine Fiedler a Andreas Fiedler, který se už v Carboniacupu několikrát svezl, z českých jezdců je doplní s prototypem Ligier Libor Neckař. S Caterhamy přijedou zazávodit například Rakušané A. Krammer, W.Maurer a K.Aschauer, z našich jezdců nováček Marek Svačinka, dále pak Tomáš Voldřich, ale také Křečkové, M. Bláha, J.Kirchner a Tomáš Frank. KTM X-Bow má dvě zastoupení v podobě Jana Marečka a Miroslava Šimona.

Skupina D určená formulím bude v Mostě zcela naplněná, celkem 27 formulí na startu, to je už pořádný mazec a leckterá série může jen tiše závidět. V D1 s motocyklovými motory pojede na vítězství domácí Honza Rieger s formulí Gloria, jeho konkurenty tentokrát obohatí dva vozy formule BMW z německé stáje GF Motorsport, T. Mohelnický ale také Klaus Zygar s Van Diemenem. D2 pro automobilové motory do 1400ccm přivítá Estonii 21-10 Němce H. Heidickeho, Pavla Langera s Autola 1/04 a Miroslava Petkova s Tomisem 02. V D3 do 1600ccm pojede v Mostě na plná plyn Ingo Weiss s Tattusem 1,6 a jeho němečtí kolegové F.Thallmann, B.Weber, D.Richter, H.Werner, S.Steinbach, M.Kunze, T.Flemming, či Jeanette Siegert. Celkem osm formulí Renault 2,0 čeká na D4, tedy dvoulitry. V nich pojede V.Laušmann, P.Machulda, Němci Tim Rädlein a Matthias Stark, Petr Zelenka a poprvé ve formuli za Effective Racing také Radek Polák, doplní ho dále Tomáš Chabr a junior z HKC Academy stáje Matěj Kácovský.

Ve skupině D5 tedy nejsilnějších formulích pojede v Mostě svojí závodní premiéru na jiném než motokárovém okruhu sedmnáctiletý František Pros s formulí F4 Abarth.

Přijeďte i Vy zafandit svým favoritům a užít si s námi poslední letošní závod sezóny 2018.

Vláďa Rožánek + PET

Carbonia team 2018

 

Napsat komentář