Všichni chceme vytoužené zlato, burcuje před finále gólman Šlégr!

Praha – Po vítězném čtvrtfinále s Maďarskem se v jeho tvářila zračilo dojetí. Brankář české reprezentace do 21 let v malém fotbale Václav Šlégr si očividně oddechl. Se svými spoluhráči se v neděli od osmi hodin v pražské hale Jedenáctka pokusí v duelu se Slovenskem urvat trofej pro mistry světa.

Po výhře 2:1 s Itálií jste postoupili do finále a máte jistou medaili, ale na vašem cíli se nic nemění, že?

Medaile je sice jistá, ale všichni to chceme dotáhnout na vytoužené zlato. Myslím, že od prvního zápasu táhneme za jeden provaz a bojujeme jako jeden. Doufám, že to vyjde i v posledním zápase a budeme šťastnější.

Co očekáváte od finálového duelu se Slovenskem?

Bude to klasické derby jako každé mezi Českou republikou a Slováky, bude to takticky vedená bitva. Známe se navzájem a doufám, že Slováci udělají chybičku, kterou potrestáme.

Jak vidíte českou sílu na mistrovství světa v malém fotbale?

Myslím, že čtvrtfinále nás stmelilo ještě víc, než jsme byli doteď. Je tady super parta, vyhráli jsme i semifinále a půjdeme do finále naplno jako jeden chlap, snažíme se dělat co nejvíc.

Čtvrtfinále s Maďarskem šlo po vyrovnání na 2:2 do penaltového rozstřelu. Jak jste utkání prožíval?

Celou dobu jsem se cítil suprově, dali jsme druhý gól a Maďaři šli do hry v šesti. Snažil jsem se povzbudit kluky, že branku nedostaneme. Trošku jsem po druhém gólu cítil vinu, měl jsem míč vykopávat a ne chytat rukama. Mrzelo mě to, nechtěl jsem si připustit, že po mojí chybě skončíme turnaj ve čtvrtfinále, to jsme si nezasloužili.

Dva maďarští exekutoři v penaltovém rozstřelu netrefili prostor mezi tyčemi. Věřil jste si na ně?

Věřil jsem si hodně. Věděl jsem, že mám klukům co oplácet. Chci, aby byli pyšní na to, že postoupíme dál a vyhrajeme penaltový rozstřel, což se povedlo.

V semifinále jste zdolali Itálii 2:1, i když závěr utkání provázela nervozita. Jak jste viděl zápas?

S Maďary to bylo taktické, zalezli, Italové se snažili trošku víc hrát, hrozili z nakopávaných balonů. Na hrušce měli silového člověka, dokázali jsme na něj vyzrát, naštěstí ho kluci vždy přeskočili. V posledních minutách nás víc zatlačili, bylo to hektičtější, ale zvládli jsme to suprově. Taky jsem se hru snažil uklidnit. (úsměv)

Máte na mysli kličku alá Zinedine Zidane, kterou jste vyděsil trenéry a pobavil diváky?

V tu chvíli jsem se cítil dobře. Věděl jsem, že vedeme 2:0 a že se utkání blíží ke konci, že ho dotáhneme do vítězného konce. Dovolil jsme si něco pro diváky, aby z toho u televize i na místě něco měli. (usmál se).

 Jaroslav Kára, tiskový mluvčí,

Foto: Hrnčíř,

Napsat komentář