Trenér Šilhavý nominoval na říjnové zápasy Ligy národů

Jaroslav Šilhavý poprvé nominoval jako hlavní trenér české fotbalové reprezentace ve středu dopoledne na tiskové konferenci, reprezentační kádr na dvě utkání Ligy národů proti Slovensku a Ukrajině, které se odehrají v říjnu. Mezi nominovanými hráči jsou David Pavelka z Kasimpasy, Bořek Dočkal z Philadelphie Union a Lukáš Hejda z Viktorie Plzeň. 

“V posledních dnech jsme hodně cestovali za hráči, zároveň jsme s nimi mluvili. Současná situace v reprezentačním českém fotbalu jim není lhostejná, těší se opět reprezentovat, chtějí bojovat a pokusit se odčinit poslední neúspěšné výsledky,” řekl Jaroslav Šilhavý na úvodní nominační tiskové konferenci. 

Národní tým se střetne v premiéře pod vedením trenéra Šilhavého 13. října v Lize národů v Trnavě proti Slovensku, o tři dny později v Charkově proti Ukrajině.

“Mrzí nás, zejména výpadky zraněných Kalase a Kopice, protože patřili mezi stabilní hráče národního týmu, ale máme další alternativy. Nemáme sice lídra, jako byl Pavel Nedvěd, ale nominovaní jsou kluci, kteří se vůdčí role mohou chopit, například Dočkal, Kadeřábek, Gebre Selassie, Darida.”

Šilhavý povolal zatím 21 fotbalistů. Po dvou letech se do národního kádru vrací záložník Pavelka, opět po roce obránce Ondřej Čelůstka. Plzeňský střední obránce Lukáš Hejda se do národního mužstva vrací podruhé, z důvodu zraněných stoperů Marka Suchého a Tomáše Kalase.

„V nominaci jsou zatím tři stopeři, pravděpodobně bude nominován ještě jeden. Následně středový hráč, tam je variant více řekl na tiskové konferenci trenér.

“Mezi náhradníky je Tomáš Sivok. V reprezentaci delší dobu scházel, ale kariéru v ní neukončil. Byl potěšený, když jsme se ozvali, v případě potřeby je ochoten okamžitě přijet. Mluvil jsem rovněž s Romanem Hubníkem, ale z rodinných důvodů, ukončil účast v reprezentaci,” uvedl nový reprezentační trenér Šilhavý.

“Hlavně chceme tým do detailu poznat a zároveň vidět, jak se projeví v těžkých zápasech. Budujeme tým s perspektivou k možné účasti na ME. Nejbližší zápasy na Slovensku a Ukrajině budou sice těžké, ale přesto věřím, že uspějeme. Náš první sraz bude hodně o mentální stránce a hrát za národní tým je hlavně o cti a hrdosti. To je rozhodně v reprezentaci základ. Věřím, že nastavíme dobrou týmovou aktivitu a tím v dalších repre zápasech obstojíme,“ řekl Šilhavý.

Nominace českého národního týmu proti Slovensku a Ukrajině:

Brankáři:

Tomáš Koubek Stade Rennes 9 0

Jiří Pavlenka Werder Brémy 6 0

Tomáš Vaclík Sevilla FC 21 0

Obránci:

Jakub Brabec Rizespor 11 0

Ondřej Čelůstka Antalyaspor 4 1

Theodor Gebre Selassie Werder Brémy 48 3

Lukáš Hejda FC Viktoria Plzeň 1 0

Pavel Kadeřábek 26 let Hoffenheim 33 3

Filip Novák Trabzonspor 15 1

Radim Řezník FC Viktoria Plzeň 2 0

Záložníci:

Antonín Barák Udinese Calcio 11 5

Bořek Dočkal Philadelphia Union 35 6

Josef Hušbauer SK Slavia Praha 18 1

Jakub Jankto Sampdoria Janov 13 1

David Pavelka Kasimpasa 14 0

Tomáš Souček SK Slavia Praha 13 2

Josef Šural AC Sparta Praha 19 1

Matěj Vydra Burnley FC 20 5

Jaromír Zmrhal SK Slavia Praha 10 1

Útočníci:

Michael Krmenčík FC Viktoria Plzeň 17 7

Patrik Schick AS Řím 10 3

Čtsa, audio, foto,

 

 

Napsat komentář