Boleslavští fotbalisté zklamali výkonem i výsledkem!

Ve střetnutí téměř sousedů z ligové tabulky, když po devíti odehraných kolech osmá Příbram s jedenácti body hostila šestou Boleslav v 10. kole Fortuna:Ligy, která měla o dva body více, byli úspěšnější Příbramští a po jasné výhře svého čerstvého soupeře v tabulce přeskočila.

První poločas začal obrovskou příbramskou šancí. Hned v 1. minutě se středem boleslavské obrany prosmýkl Hlúpik a přízemní ranou těsně minul Šedovu branku. Neuplynuly ani dvě celé minuty a kolem uklouznuvšího Chaluše pádil proti Šedovi pro změnu Mingazov, ale ani on boleslavskou branku netrefil. Boleslavští se k soupeřově brance dostali až v 7. minutě, ale Divišův přízemní centr ke Komlichenkovi neprošel. V úvodní čtvrthodince Boleslavští promarnili dva rohové kopy.

V 17. minutě zdánlivě neškodný příbramský kombinační útok vyvrcholil Fantišovou úspěšnou přízemní střelou k pravé tyči – 1:0.

Do konce poločasu Boleslavští nevyužili další dva rohové kopy a ve 38. minutě se oprávněně zlobili na rozhodčího Jílka, který ponechal bez potrestání Přikrylovo sražení brankářem Švengerem uvnitř pokutového území. Rozpačitost počínání hlavního sudího byla zřejmá, protože když neodpískal za brankářův faul penaltu, měl žlutě napomenout boleslavského hráče, ale neučil ani to. Ve zbytku poločasu si Boleslavští k vyrovnání další šanci nevypracovali, naopak brankář Šeda vyrazil od levé tyče tvrdou Květovu ránu.

Druhý poločas se Boleslavi vůbec nepovedl. Ve 49. minutě Květův trestný kop z boku pokutového území si Komlichenko srazil nechytatelně do vlastní branky k pravé tyči mimo Šedův dosah – 2:0.

O tři minuty později se sice ruský kanonýr ocitl v situaci, kdy mohl svoji nešťastnou chvilku napravit, ale po šikovném uvolnění na hranici soupeřova vápna vystřelil po zemi těsně vedle pravé tyče. S dalšími nedůraznými pokusy Komlichenka hlavou a Přikryla nohou si Švenger snadno poradil. V 62. minutě Komlichenko uvolnil vlevo Kerestešovi a po jeho přihrávce napříč vápnem se v jasné střelecké pozici ocitl Ladra, ale školácky se mu míč zamotal mezi kotníky a z boleslavské šance nic nebylo. Boleslavští se sice tlačili na soupeřovu polovinu, ale nepřesně a nedůrazně. Navíc v 68. minutě měli štěstí, že soupeř nepotrestal Hůlkův kiks. V 80. minutě Šeda vyrazil od pravé tyče Skácelovu dělovku.

V 82. minutě po ofsajdové situaci z pravé strany odcentroval Rezek a u vzdálenější tyče pohodlně hlavou skóroval nehlídaný Fantiš – 3:0.

Dvakrát blízko skórování byli Boleslavští až v nastavených třech minutách. Po Přikrylově přízemním centru z pravé strany Komlichenko nastřelil břevno a po dalším Přikrylově centru Komlichenko hlavičkoval jen pár centimetrů nad příbramské břevno.

1.FK Příbram – FK Mladá Boleslav 3:0 (1:0)

Góly: 17. a 82. Fantiš, 49. Květ za přispění Komlichenka. Rozhodčí: Jílek – Blažej, Kotalík. ŽK: Květ, Rezek – Pauschek, Komlichenko. Diváků: 2 000.

1.FK Příbram: Švenger – Nový, Nitrianský, Tregler, Skácel – Průcha, Květ (77. Kilián) – Hlúpik, Mingazov (64. Rezek), Antwi – Fantiš (85. Voltr). Trenér: Csplár.

FK Mladá Boleslav: Šeda – Pauschek, Chaluš, Hůlka, Keresteš (76. Daniel Novák) – Takács, Mareš (46. Matějovský) – Diviš (46. Džafič), Přikryl, Ladra – Komlichenko. Trenér: Weber.

Hráli jsme lajdácky, zlobil se trenér Weber

Boleslavský trenér Jozef Weber si posteskl, že byl nemile zaskočený výkonem v pohárovém utkání v Chrudimi, ale ještě více faktem, že ho hráči zopakovali i v utkání o ligové body, místo toho, aby se poučili a pohárový nezdar napravili v ligovém duelu.

„Nezbývá mně, než pogratulovat Příbrami k vítězství a k běhavému a agresivnímu výkonu, což byla příčina naší porážky,“ řekl Jozef Weber novinářům. „Vstoupili jsme do utkání podobně špatně, jako při poháru v Chrudimi. Vůbec se mně to nechtělo věřit, že jsme se nepoučili. Tento týden nás trochu srazil dolů, musíme se z toho rychle oklepat a především odkrýt příčiny. Takový chodivý fotbal, jaký hráči předvedli v Chrudimi a Příbrami, nemá šanci. Hráli jsme málo agresivně a lajdácky. Snažím se krotit emoce, abych neřekl něco, co by mě zítra mrzelo, ale zdálo se mně, že některým hráčům je jedno, jestli prohrajeme nula jedna nebo nula tři, když za stavu nula jedna přeci máme prostor s nepříznivým utkáním něco udělat,“ dodal Jozef Weber.

Příbramský Josef Csaplár byl samozřejmě spokojenějším trenérem: „Potěšili jsme se výsledkem. Vítězství bylo odpracované a zasloužené po kvalitním výkonu. Diváci viděli zajímavé utkání a já jsem spokojený, že pokračujeme v nastoupeném trendu, jsem za sebe rád, že naše zápasy jsou koukatelné.“

Oddělení komunikace FK Mladá Boleslav
Jiří Koros, manažer komunikace

Napsat komentář