Arsenal jede, jenže Petr musel střídat. Snad budu brzy zpátky, doufá….

Nešlo to. Petr sice proti Watfordu odchytal téměř celý první poločas s nulou, ale dál hrát nemohl. Co mu je?

„Prdlo mi v zadním stehenním svalu. Věřím, že budu do tří týdnů zpátky,“ řekl po důležitém vítězstvím 2:0.

Arsenal jede, vyhrál popáté za sebou. Náhoda?
Náhoda rozhodně ne. Plníme, co po nás žádá trenér Emery, a zároveň jsme efektivní. Každý člen týmu se svým výkonem přidává do vítězné série, která je velmi příjemná.

Kdo třeba?
Třeba kolega Bernd Leno, který mě vystřídal a nedostal gól. Nebo Rob Holding, který hraje na stoperu místo zraněného Socratise a válí. K našemu čistému kontu pomohl hned dvěma důležitými zákroky. Nebo Danny Welbeck, který nastoupil v 77. minutě a za chvíli zahájil akci, která skončila prvním gólem zápasu. Cítím, že každý z nás chce pomáhat. Je skvělé, že jsme si připsali druhé čisté konto za sebou.

Ale ty si ho do statistik zapsat nemůžeš. V Premier League to mohla být nula číslo 203.
Tak třeba příště (úsměv). Daleko důležitější je vítězství, které se nerodilo zrovna lehce.

Co tvůj stehenní sval?
V minulém zápase proti Evertonu a teď proti Watfordu jsem několikrát při centru zboural pár hráčů a tělo mi to asi vrátilo. Začal jsem vnímat, že sval není stoprocentní, ale nechtěl jsem jít z boje. Doufal jsem, že dohraju poločas a s doktory se poradíme, co dál.

Pak jsi těsně před pauzou vykopnul…
A hned mi bylo jasné, že to nepůjde. V pondělí jdu na vyšetření, které napoví, jak dlouho mě zranění bude limitovat. Já doufám, že se vrátím rychle. Snad budu po říjnové reprezentační pauze zpátky.

Hned příští neděli hrajete na hřišti Fulhamu. Těžký soupeř?
Nováček, který je zvlášť doma hodně nepříjemný. Každopádně doufám, že naše série bude pokračovat. Kdybychom vyhráli pošesté za sebou, byl by pohled na tabulku hodně nadějný. Z celého mužstva cítím soudržnost a vítězný duch.

Pavel Pillár, Ředitel komunikace,

SPORT INVEST Marketing a.s.

 

 

Napsat komentář